10 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Na Savinom kuku i Javorovači sve spremno za sezonu

Društvo

Comments 0

Na Savinom kuku i Javorovači sve spremno za sezonu

Autor: Obrad Pješivac

  • Viber

Na durmitorskim skijalištima Savin kuk i Javorovača obavljene su sve pripreme za nastupajuću zimsku sezonu,  saopštili su izvršni direktor Turističkog centra „Dumitor“ Milutin Tomić i menadžer Ski centra „Javorovača“ Nikola Rondović.

Kazali su da su završene i administrativne procedure, a na otvaranje terena čeka se snijeg koga na stazama još nema.

Na Savinom kuku sezona zvanično počinje 21. decembra.

Nema ničeg novog ni po pitanju ski infrastrukture, pa će se ljubiteljima zimskih sportova ponuditi isti sadržaji koji se se nudili prošle zime.

Na Savinom kuku već ima oko 20, a na Javorovači desetak santimetara snijega, ali se nadaju dodatnim količinama kako bi sezonu počeli u pravom smislu riječi.

Na Savinom kuku obavljen je kompletan servis cijele infrastrukture zajedno sa Inovacionim centrom mašinskog fakulteta iz Beograda i sve je tehnički ispravno i bezbjedno, kaže Milutin Tomić.

„U funkciji biće dvije dvosjedne žičare, tri ski lifta i jedan dječiji ski lift, koji opslužuju oko pet kilometara skijaških staza namijenjenih za alpsko skijanje i snoubord. Raznovrsnost staza, od onih najtežih namijenjenih naprednim skijašima i onim koji teže ekstremnom skijanju pa do početnika i djece. Skijalište raspolaže i sa nacionalnim restoranom „Durmitorsko sijelo“, restoran „Montana“, i kafe bar „Kulina“. Radiće i škola skijanja“- kaže Tomić.

Na Javorovači sa oko kilometar ski staza, radiće ski lift i bebi lift, kazao je Nikola Rondović.

Cijene na Savinom biće veće oko pet posto u odnosu na prošlogodišnje.

„Jednodnevni ski pas koštće 13,  a za djecu osam eura, dok je dvodnevni 22 eura. Petodnevni ski pas košta 50, a za djecu 35 eura. Šestodnevni košta 70 eura. Cijena sezonskog ski pasa za odrasle je 200, a za djecu 120 eura. Za domicilno stanovništvo iznosi 150 eura, za odrasle a 80 za djecu. Pripadnici Gorske službe spašavanja i članovi registvovanih ski klubova iz Crne Gore imaju besplatne ski pasova“, kaže Tomić.

Na Javorovači dnevni ski pas za odrasle košta osam, a za djecu pet eura. Cijena nedjeljnog ski pasa je 48 eura za odrasle, odnosno 30 eura za djecu.

Početak sezone na Savinom kuku obilježiće Winter opening, a tokom zime organizovaće se brojne i raznovrsne manifestacije.

Na Javorovači će u istoimenom restoranu biti organizovan doček Nove godine.

Cijele sezone, po tracijiji, biće organizovan ski kamp za najmlađe.

Očekuju, takođe tradicionalne, grupe turista iz Dubrovnika i mališane predškolskog uzrasta iz Kule.

Takođe po tradiciji, sa otvaranjem sezone skijanja, na Žabljaku će se održati i predsezonski semimar MASI asocijacije ski pedagoga na kome učestvovati više desetina učitelja i trenera skijanja.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR