25 °

max 32 ° / min 23 °

Utorak

04.08.

32° / 23°

Srijeda

05.08.

28° / 23°

Četvrtak

06.08.

29° / 21°

Petak

07.08.

32° / 22°

Subota

08.08.

33° / 23°

Nedjelja

09.08.

33° / 23°

Ponedjeljak

10.08.

35° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mandić: Poslanici islamske i rimokatoličke vjere da ne glasaju za Zakon o slobodi vjeroispovijesti

Društvo

Comments 0

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Mandić: Poslanici islamske i rimokatoličke vjere da ne glasaju za Zakon o slobodi vjeroispovijesti

Lider Nove i funkcioner DF-a Andrija Mandić kazao je da taj politički savez očekuje da se vjerujući poslanici islamske i rimokatoličke vjeroispovijesti u parlamentu neće miješati u odnose među pravoslavnim vjernicima, te da neće učestvovati u raspravi i glasati za predloženi Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

"Demokratski front očekuje da se vjerujući poslanici islamske i rimokatoličke vjere u Skupštini CG, nakon što su potpisani temeljni Ugovor između Crne Gore i Svete stolice i Ugovor o uređenju odnosa od zajedničkog interesa Islamske zajednice i Vlade Crne Gore, kojima se garantuje vlasništvo nad imovinom ove dvije vjerske zajednice, neće miješati u odnose među pravoslavnim vjernicima u Crnoj Gori i da, samim tim, neće učestvovati u raspravi i glasati za predloženi Zakon o slobodi vjeroispovijesti", kazao je Mandić.

U DF-u očekuju, kako je kazao Mandić, da toga dana, kada na dnevnom redu bude Zakon o slobodi vjeroispovijesti, u Parlamentu budu svi poslanici pravoslavne vjere, pa i oni koji bojkotuju Parlament.

"Toga dana po strani treba ostaviti sve ideološke razlike i pokazati vlastitu spremnost i ljudsku obavezu da se brani naša Crkva. Svakoj generaciji naših predaka je dopalo da se pokaže 'ko je vjera, a ko nevjera', pa je ovaj zakon ključni ispit naše generacije", poručio je Mandić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR