Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Policajac pisao NVO sektoru: "Kolegu su nam ubili, a vi ćutite! Je li vas stid i sramota"

| Postavio/la: Mirjana Dragaš

Policajac pisao NVO sektoru: "Kolegu su nam ubili, a vi ćutite! Je li vas stid i sramota"

Predsjednik Sindikata Odjeljenja granične policije Herceg Novi Igor Rmandić, čiji je član bio i tragično nastradali policjac Milutin Leković, uputio je otvoreno pismo NVO sektoru u Crnoj Gori.
   
Pismo prenosimo u cjelosti:

''Nema tragičnijeg, većeg i ozbiljnijeg povoda od tragičnog ubistva policajca Milutina Lekovića u centru Igala 15.12.2019 god. da se čitavo društvo digne na noge. I veliki dio zaista i jeste. I neizmjerno im hvala na tome. Ali ćute oni koji koji bi trebalo da su najglasniji. NVO sektor i *zaštitnici* ljudskih prava.

Kad ubiju mačku ili psa puni su mediji raznih dobrotvora koji to osude u roku od pola sata. Kad policajac vršeći službeni zadatak i štiteći sopstveni život nanese i najmanju povredu, makar i najgorem kriminalcu, u najkraćem mogućem roku *zaštitnici*, *borci*, okupiraju sve medije i danima vrše nevjerovatan pritisak tražeći najstrožiju kaznu za policajca. Imam utisak da bi ste najsrećniji bili da možete dušu da mu uzmete. Puna su Vam usta demokratije, ljudskih prava, slobode.

A onda se desi da bude ubijen policajac na dužnosti. U sred grada, u 2 sata po podne, na ulici punoj ljudi. Svirepo, podmuklo, kukavički, s ledja. Metkom u glavu da mu se ne ostavi ni promil šanse da preživi.

I kako Vi gospodo ZAŠTITNICI LJUDSKIH PRAVA reagujete.

Četiri dana ćutite gospodo !!!

Kad pogledate sliku ispod baš me zanima da li osjetite makar malu dozu stida. Ne zbog policajaca koji na poslednji put, dostojanstveno i hrabro, ispraćaju svog kolegu i prijatelja. Ne ni zbog našeg svirepo ubijenog kolege Milutina. Da li Vas je sramota zbog jedne male djevojčice od 6 godina? Djevojčice koja več 4 dana čeka da se njen tata vrati sa posla i da mu ona poleti u zagrljaj. Djevojčice koju tata ujutru neće uzeti za ruku i odvesti u vrtić. Djevojčice koju tata neće voditi da joj kupi haljinicu i knjige za prvi dan škole. Treba da se stidite odrasle djevojke čiji otac neće biti tu da je, kad za to Bože zdravlja dođe vrijeme,odvede do oltara i isprati na put stvaranja sopstvene porodice.

Nje treba da se stidite. Njenog nevinog dječijeg osmijeha i bistrog pogleda tih krupnih, iskrenih očiju. Očiju koje Vas pitaju gdje su njena prava? Ko će njoj da nadoknadi sve ono što je izgubila u nedelju 15.12.2019 god. Ko će da stane u njenu zaštitu? Ko će njoj da bude podrška i oslonac u životu?

Da li Vi uopšte imate savjest, pitam se? I da li ćete uopšte razmišljati o svemu ovome? Ili smo mi jedna neisplativa grupacija jer na projektu kojim bi štitili i naša prava ne možete ništa da zaradite? Iza nas ne stoje nikakvi centri moći, interesne grupe ili lobiji. Iza nas stoji dostojanstvo, ponos i želja da svaki pojedinac u ovom društvu osjeća sigurnost i mir. Pa i vi koji nam tako bezobzirno okrećete leđa u trenutku kada nam je pomoć najpotrebnija. U trenutku kada planinom odjekuje vrisak ožalošćene majke za svojim ubijenim sinom policajcem. U trenutku kada nas ubijaju i kada štiteći Vaš vapimo za spas naših života.

Ne bojim se da ćemo svi umrijeti bez Vaše pomoći. Nismo je ni do sad imali. A ovim ćutanjem ste pokazali da je ne očekujemo ni ubuduće. Plava uniforma koju nosimo je previše ponosna i hrabra da bi se slomila tako lako. Mogu nas ubiti 5,10,15 ali nas ne mogu pobiti sve i rat neće dobiti. Zakon, red i pravda će na kraju ipak pobijediti. Sa Vama ili bez Vas. Vama na savjest.

P.S
Iskrena zahvalnost predsjedniku Savjeta za građansku kontrolu rada policije gospodinu Aleksandru Zekovicu na podršci i inicijativi da se za ubistvo policajca uvede kazna doživotnog zatvora.''

Komentari

Kotoranin,

NVO,pa to su obicni bezkicmenjaci koji nisu sposobni ni za sta u zivotu,samo da laju .Danas ako nisi ni za sta,osnuj NVO i eto ti dobra plata na racun drzave! Ma sve to treba po kratkom p.......

bosiljka,

Gospodine Rmandiću, budite ponosni na svoju ljudskost i hrabrost, a fukara nek se valja u blatu!

zordan,

Sve ove NVO zajedno sa opozicijom i medijskom mafijom svakodnevno rade na omalovazenju i rusenju institucija Crne Gore a za to su i debelo placeni . Sramotni lesinari i kukavice muce evo vec 5 dana .

Zoran,

Svaka Vam čast gospodine,a što se tiče nvo-a,samo sram i opet sram,plaćenici,posebno čalovićka a ni uljarević nije bojla.E,da su Državu mogli za nešto da okrive onda bi udarili na sva zvona.Šta reći drugo, bijede su prave,ovakvi nemaju stida...

MB,

To je otrov koja zagadjuje ovo drustvo. Zaustavili bi svaki progres i napredak kad bi mogli. Primjer za to je i clanak u njemackom dnevnom listu Frankfurter Rundschau : China finanziert eine Autobahn in Montenegro - aus der Traum wird eine Tragödie. Kao saradnik navodi se neki Lazar Garkin podpredsjednik MANS-a . Sjetih se nase poslovice : sram te bilo od guzice kad obraza nemas. Svaka cast i postovanje nasoj policiji!

Markiša,

@Milovan Nema svrhe izdvajati Vanju i Daliborku. Da nijeste čuli Muka? Je li se oglasila Gorjanc Prelevic? Raonić i Radović i sa njima Skocko? Novakovička, Đurović i Vuković? Zlatko i žena mu? Ova mustra iz Savjeta JS ili Koprivica i Kovačevicka.... Niko ni slova. Razumijem da ste se trkali u osudi napada na M Martinovica. Ali ste sramnim cutanjem, sram da vas je, pokazali sta su vam motivi i kakvi ste zaista.

Realista,

Tako je a čim Amfilohije počne da gradi neke limene crkve cijeli NVO sektor stane uz njega da ne smije da se to dira jer povrijeđuje prava Srba u Crnoj Gori. Svaka čast na pismu! Očigledno i u NVO sektoru ima rasista i fašista.

Zdravko,

Svaka Vast čast gospodine Rmandiću i veliko hvala. Moja malenkost, kao i veliki broj građana, zna šta Vi zapravo radite i Vi i Vaše kolege imate našu punu podršku!

Milovan,

Odlično reagovanje... Zanima me šta imaju da kažu Daliborka Uljarevic i Vanja Ćalović.

Ostavi komentar

0/300