20 °

max 31 ° / min 15 °

Srijeda

15.07.

31° / 15°

Četvrtak

16.07.

32° / 20°

Petak

17.07.

32° / 20°

Subota

18.07.

28° / 21°

Nedjelja

19.07.

30° / 20°

Ponedjeljak

20.07.

33° / 20°

Utorak

21.07.

35° / 21°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Savjet: Voditi računa o bezbjednosti i spriječiti narušavanje javnog reda i mira

Društvo

Comments 0

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Savjet: Voditi računa o bezbjednosti i spriječiti narušavanje javnog reda i mira

Savjet za građansku kontrolu rada policije interesovao se za postupanje policije u vezi sa najavom održavanja molebana i litije na Cetinju u organizaciji Mitropolije crnogorsko-primorske SPC i Crkvene opštine Cetinje, saopšteno je iz Savjeta. 

"Dobijene su informacije da su održani sastanci predstavnika policije - Centra bezbjednosti Podgorica i Odjeljenja bezbjednosti Cetinje na kojem je razgovarano o prijavi ovog javnog okupljanja.

Policija je ukazala na složene bezbjednosne rizike ovog javnog okupljanja i procjenu opasnosti kao i na činjenicu da prijava nije bila blagovremena. Savjet je upoznat da je komunikacija policije i Crkve bila korektna i da su predstavnici Mitropolije uvažili profesionalne stavove policije i odustali od javnog okupljanja u želji da i sami doprinesu javnom redu i miru. Na osnovu iznijetog Savjet ocjenjuje da postupanje OB Cetinje i policije u cjelini bilo odgovorno i profesionalno", navode u saopštenju. 

Savjet podsjeća na standard da svako ima pravo na slobodu mirnog okupljanja i pozitivnu obavezu države da omogući efektivno uživanje tog prava, dodaju u saopštenju. 

"Savjet je uvjeren da će Uprava policije preduzeti sve potrebne mjere kako bi se omogućilo svako mirno i blagovremeno prijavljeno javno okupljanje u Crnoj Gori.

Savjet apeluje na građane, vjerske zajednice i društvene subjekte da kroz poštovanje zakona i odgovoran odnos doprinesu zaštiti javnog interesa, sprečavanju narušavanja javnog reda i mira i bezbjednosti drugih građana", zaključeno je u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR