18 °

max 25 ° / min 17 °

Ponedjeljak

20.09.

25° / 17°

Utorak

21.09.

25° / 15°

Srijeda

22.09.

22° / 11°

Četvrtak

23.09.

21° / 9°

Petak

24.09.

22° / 11°

Subota

25.09.

26° / 15°

Nedjelja

26.09.

28° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Marković: Vlada posvećena poboljšanju materijalnog položaja penzionera

Društvo

Comments 0

Marković: Vlada posvećena poboljšanju materijalnog položaja penzionera

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Vlada Crne Gore posvećena je kontinuiranom unapređenju položaja penzionera i kroz brojne finansijske, zakonodavne i druge aktivnosti koje će se sprovoditi i u saradnji sa Savezom penzionera nastaviće da podržava najstariju populaciju, zaključeno je na sastanku predsjednika Vlade Duška Markovića i delegacije Saveza – predsjednika Branka Vešovića i potpredsjednika Ilije Stanišića i Ivana Krsmanovića.

„Mi kao odgovorna Vlada imamo poseban senzibilitet prema penzionerima. Razumijemo potrebe ove populacije i naći ćemo način da damo kvalitetan odgovor na njih, vodeći računa da ne ugrozimo stabilnost javnih finansija, a samim tim i redovnost i sigurnost penzija i drugih davanja“, rekao je Marković.

Kako je saopšteno iz Vlade, On je iskazao zadovoljstvo brojnim uspješno realizovanim aktivnostima Saveza penzionera, koji ima oko 101.500 članova, a koje su usmjerene na poboljšanje materijalnog ali i društvenog položaja ove populacije. Vlada Crne Gore svake godine izdvaja značajna finansijska sredstva za socijalni program prenzionera.

Osim izdvajanja od gotovo 100 miliona eura za Fond PIO, kako bi se osigurala isplata penzija, Vlada je prošle godine za program pomoći penzionerima s najnižim primanjima obezbijedila 600.000 eura, dok je za subvencionisanje odmora i oporavka dala preko pola miliona eura. Za nabavku zimnice pod povoljnijim uslovima Vlada je opredijelila oko 300.000 eura, za klubove penzionera 32.000. Takođe, prošle godine je završena rekonstrukcija odmarališta u Ulcinju za šta je Vlada Crne Gore dala 2,6 miliona eura, navedeno je u saopštenju.

„Izuzetno poštujemo sve ovo što radite za crnogorske penzionere. Ovakvu vrstu pomoći i sradanje sa Vladom nema niko od penzionera u regionu“, kazao je Vešović.

Kako je navedeno, iako je prosječna penzija najveća u regionu, nakon Slovenije i Hrvatske, sagovornici su se saglasili da je važno dalje raditi na stvaranju preduslova za poboljšanje materijalnog položaja penzionera. Poseban fokus u narednom period biće stavljen i na rješavanje stambenih pitanja, pohvaljujući činjenicu da je u prethodnom periodu izgrađen 561 stan za najstariju populaciju.

Na sastanku je dogovoren nastavak redovne komunikacije sa predsjednikom Markovićem i uključivanje predstavnika Saveza u Vladina ekonomska i socijalna tijela.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR