11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rukomet zamijenio vinarstvom: Igranje pod dvoglavim orlom za mene je bio san

Društvo

Comments 2

Rukomet zamijenio vinarstvom: Igranje pod dvoglavim orlom za mene je bio san

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Proslavljeni rukometaš Mladen Rakčević je uspješnu sportsku karijeru prije godinu i po zamijenio vinogradarstvom i vinarstvom.

Imanje Rakčevića nalazi se u selu Smokovci u Riječkoj nahiji, Prijestonica Cetinje. Mladen, za sada, ima 1.000 čokota vinove loze (Vranac i Kratošija), proizvodi visokokvalitetno crno vino, a već je utabao stazu za razvoj ruralnog turizma. Biznis je započeo i unaprijedio zahvaljujući vrijednom i predanom radu, a koristio je i mjere podrške Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja. Planira značajno širenje proizvodnje i dalji razvoj agroturizma.

Mladen je svoju uspješnu sportsku karijeru prije godinu i po zamijenio vinogradarstvom i vinarstvom što mu je bila davnašnja želja i izazov, ili kako je to on sam nadahnuto napisao: “Igranje pod dvoglavim orlom uz zvuke MAJSKE ZORE za mene je bio san koji sanjam otvorenih očiju”.

Sada je, kako Mladen voli skromno da kaže, nastavio da sanja svoj drugi san.

Porodično imanje koje je Mladenov đed izgrađivao pečalbom u Americi, Mladen je obnovio novcem koji je i sam sticao u inostranstvu tokom 13 godina rukometne karijere. U znak zahvalnosti prema svom đedu, svoje prvo vino, nazvao je Pečalbar.

Mladen je napravio iskorake u razvoju ruralnog turizma kao najboljeg mogućeg vida plasmana proizvoda na kućnom pragu, ne samo vina i rakije, već i svih ostalih tradicionalnih domaćih proizvoda po kojima se sve češće prepoznajemo.

"Uvjeren sam da će nekadašnji kapiten naših zlatnih lavova, i u poljoprivredi i ruralnom turizmu ostvarivati pobjede kako je to radio i u dresu naše reprezentacije“, kazao je ministar poljoprivrede Milutin Simović na konferenciji za novinare održanoj u vinariji Rakčević.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

dijana

@Baba Svaka čast,upravo tako. Međutim,dobro bi bilo za neupućene,promijenit naziv slike,da ne pomisle svašta za potpisanog gospodina, a koji nije na slici.-

Baba

Sjajna priča-tako je kad je neko ČOVJEK iz punih usta, CRNOGORAC za primjer koji voli svoje i poštuje tradiciju i pretke! Sve ti ćetalo!!!