5 °

max 13 ° / min 3 °

Petak

28.02.

13° / 3°

Subota

29.02.

12° / 0°

Nedjelja

01.03.

12° / 4°

Ponedjeljak

02.03.

16° / 11°

Utorak

03.03.

14° / 12°

Srijeda

04.03.

15° / 10°

Četvrtak

05.03.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mitrović: Na litijama nema mjesta političkim i nacionalnim obilježjima

Društvo

Comments 3

Izvor: Mitropolija

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Mitrović: Na litijama nema mjesta političkim i nacionalnim obilježjima

Starješina hrama Hristovog vaskrsenja Dragan Mitrović poručio je kako su litije molitvena sabranja u kojima, kako kaže, ne bi trebalo da ima mjesta političkim, nacionalnim koreografijama.

"Nažalost, u prethodnoj litiji, na momente, smo imali situaciju da od skandiranja i navijanja nije se mogla čuti molitva i Sveto jevanđelje. Ne možemo a da ne uočimo da je takav vid protesta veoma podložan zloubotrebi i da se iskrena i dobronamjerna energija, naročito kod mladih, lako može izmanipulisati kako bi veličanstvene Crkvene Litije dobile političke dimenzije. Kao takve one bi bile pretvorene u snažno oružje protiv Crkve, što sigurni smo niko dobronamjeran ne želi", poručio je Mitrović.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Vučina

U pravu si.Ovo je borba poštenih vjernika i tajkuna.Utisk-više nego očigledan.Mogu ovo i nacrtati za one kojima nije jasno.

mr

Očekujem da se uvede novi termin - političke litije. Samo, kome su oči ispale, pope, ne vidi što se ovđe dešava i kud ovo vodi! Sljedeći korak je vojvodino oružje, pa "kome opanci, kome obojci"!

Vuk

Mudra im je strategija ne bi li ostavili utisak kako je ovo "borba" izmedju hriscana i "ateista" iz vlasti. Ne ide im loše