16 °

max 19 ° / min 14 °

Nedjelja

05.04.

19° / 14°

Ponedjeljak

06.04.

20° / 9°

Utorak

07.04.

21° / 7°

Srijeda

08.04.

20° / 8°

Četvrtak

09.04.

21° / 8°

Petak

10.04.

22° / 9°

Subota

11.04.

23° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Građevinski fakultet obilježava jubilej - 40 godina od osnivanja

Društvo

Comments 0

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Građevinski fakultet obilježava jubilej - 40 godina od osnivanja

Dekanka Građevinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore Marina Rakočević saopštila je da je 2020. jubilarna godina za Građevinski fakultet, jer slavi 40 godina od osnivanja.

Godina je, kako je kazala, već počela dinamično, renoviranjem sedam sala u kojima se izvodi nastava. 

"Nabavljena savremena nastavna i laboratorijska oprema biće montirana nakon završetka radova čime će biti obezbijeđeni bolji uslovi za rad studenata i nastavnog osoblja. U toku ove godine planirana su ulaganja na renoviranju preostala dva amfiteatra, kao i akcija uređenja prostora oko zgrade", kazala je Rakočević.

Građevinski fakultet, dodaje ona, u saradnji sa NVO “Građevinarstvo – nauka i praksa – GNP”, u Kolašinu organizuje petodnevni VII Internacionalni naučno-stručni skup “Građevinarstvo – nauka i praksa” GNP 2020, od 10. do 14. marta 2020. Na skupu će biti prezentirana savremena dostignuća u nauci i struci iz oblasti građevinarstva.

"U 2020. su planirane pojačane naučnoistraživačke aktivnosti nastavnog osoblja i studenata koje uključuju i pripremu prijava za veće projekte. Nastavićemo sa radom na pet aktivnih bilaterarnih naučnoistraživačkih projekata i sedam programa Evropske saradnje u nauci i tehnologiji (COST akcije)", navela je dekanka Rakočević. 

Prema njenim riječima, Građevinski fakultet će nastaviti i sa aktivnostima na započetom Erasmus+ CBHE projektu koji Univerzitet Crne Gore realizuje u saradnji sa 12 evropskih i univerziteta iz okruženja. U ovoj godini očekuje se i otvaranje mogućnosti za programe mobilnosti studenata i osoblja na novim univerzitetima.

"U toku ljetnjeg semestra biće realizovana dva programa “Gostujući predavači” koje Fakultet realizuje kroz ostvarene grantove na konkursu Ministarstva nauke", najavila je Rakočević.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR