15 °

max 15 ° / min 12 °

Srijeda

26.02.

15° / 12°

Četvrtak

27.02.

11° / 5°

Petak

28.02.

12° / 3°

Subota

29.02.

13° / -1°

Nedjelja

01.03.

12° / 6°

Ponedjeljak

02.03.

16° / 11°

Utorak

03.03.

15° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Veljović: Bezbjednosna situacija u državi stabilna, incidenti su izolovani slučajevi

Društvo

Comments 0

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Veljović: Bezbjednosna situacija u državi stabilna, incidenti su izolovani slučajevi

Direktor Uprave policije Veselin Veljović boravio je danas sa saradnicima u Bijelom Polju, u radnoj posjeti Centru bezbjednosti - u okviru koje je organizovan sastanak kojem je prisustvovao pomoćnik direktora Zoran Lazović i odgovorne starješine ovog centra, Odjeljenja bezbjednosti Mojkovac i Regionalnog centra granične policije „Sjever“, saopšteno je iz Uprave policije.

Prezentovani su rezultati rada u protekloj godini, a razgovaralo se i o važnim pitanjima vezanim za bezbjednost građana i u ovoj lokalnoj zajednici.

 „Na području koje svojom nadležnošću obuhvata Centar bezbjednosti Bijelo Polje, u godini koja je za nama registrovano je 238 krivičnih djela, što je za 9 % manje u odnosu na 2018. godinu. Nadležnim tužilaštvima podnijeto je 215 krivičnih prijava protiv 238 lica zbog sumnje da su izvršili određena krivična djela. Takođe, rasvijetljena su i tri krivična djela iz prethodnog perioda“ – saopštio je načelnik Miloš Bulatović.

Veljović je istakao da u ovom momentu poseban senzibilitet treba usmjeriti na zaštitu manjinskih naroda, i svih građana naročito u trenucima kada su primjetni govor mržnje i netolerancije u sporadičnim izjavama neodgovornih pojedinaca, navodi se u saopštenju.

„Bezbjednosna situacija u državi je stabilna, a incidenti koji su zabilježeni prethodnih dana su izolovani slučajevi“ – kazao je Veljović.

Kako je navedeno, u javnosti su brojne dezinformacije koje za cilj imaju uznemirenje javnosti, a konstatuju se, kako navode, i pritisci na građane zbog vjerskih ili drugih razloga. Važno je, navodi se dalje u saopštenju, da građani cijene aktuelnu situaciju i da ne podliježu pritiscima i provokacijama, kao i to da sve ovakve slučajeve prijave policiji.

„Operativni sastav policije djeluje jedinstveno u aktuelnom ambijentu kada je potrebno obezbijediti mirno odvijanje okupljanja građana koji ostvaruju svoje zagarantovano demokratsko pravo na iskazivanje mišljenja i uvjerenja“ – naglasio je Veljović.

Dalje navode da policija pokazuje visok stepen tolerancije, a zakonom propisana ovlašćenja se primjenjuju samo u izuzetnim slučajevima kada je neophodno očuvati stabilnost reda i mira.

Veljović se tokom ove radne posjete sastao i sa predsjednikom Opštine Bijelo Polje Petrom Smolovićem gdje je zaključeno da je saradnja policije i opštinskih organa u kontinuitetu na visokom nivou.

Smolović je ocijenio da stabilan ambijent podstiče i privlači nove investicije za dobrobit svih građana koji žive u ovoj Opštini.

"Bjelopoljska opština je primjer multietničkog sklada i to je vrijednost koju treba čuvati, a dosadašnja saradnja sa lokalnom zajednicom je naišla na sve pohvale.

Policija sa partnerskim službama i organizacijama na lokalnom nivou odlučno i posvećeno radi na tome da se svaki građanin, bez obzira na različitosti, osjeća sigurno i spokojno, što je konstatovano na današnjem sastanku.

Zaključeno je da je zaštita svih građana i njihovih porodica prioritet od kojeg policija neće odstupiti", navo9di se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR