14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pokrenut postupak protiv učiteljice u Baru, djeci zadala da crtaju trobojke

Društvo

Comments 15

Pokrenut postupak protiv učiteljice u Baru, djeci zadala da crtaju trobojke

Izvor: CdM

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Protiv učiteljice iz Osnovne škole Jugoslavija u Baru Rade Višnjić ta obrazovna institucija pokrenula je disciplinski postupak jer je učenicima zadala da crtaju trobojku na času, prenosi CdM.

Fotografija je juče objavljena na Fejsbuku, a na njoj se vide učenici koji u rukama drže nacrtane trobojke. Da je pokrenut disciplinski postupak protiv Višnjićeve u izjavi za CdM potvrdila je direktorica OŠ Jugoslavija Biljana Vukmanović.

“U vezi sa ovim slučajem odmah su po saznanju preduzete mjere iz nadležnosti direktora i pokrenut je disciplinski postupak. Naša škola nije mjesto u kome će se demonstrirati otvoreno ili prikriveno političko djelovanje, već bezbjedno i prijatno mjesto za sve đake”, kazala je CdM-u direktorica škole Biljana Vukmanović.

Prema njenim riječima svi zaposleni u nastavi u obavezi su profesionalno da rade svoj posao u interesu učenika, a u skladu sa zakonskim odredbama, podzakonskim aktima i predmetnim planom i programom, što je njihov zadatak i prioritet, kao i zaštita djece od svakog oblika nedozvoljenih i neprimjerenih pojedinačnih uticaja.

“Nastavljamo svoj timski rad u duhu zajedništva i podrške učenicima u svim segmentima djelovanja škole. Nećemo dozvolizi da izolovani slučaj baci sjenku na dosadašnje ali i buduće pregalaštvo kolektiva OŠ Jugoslavija kako bi se učenicima obezbijedili uslovi za kvalitetan i ugodan boravak u školi”, zaključila je u izjavi za CdM Vukmanović.

Da je ovo tužna slika naše stvarnosti smatraju barskom Odboru Liberalne partije.

“U školskim klupama je neko djetinjstvo žrtvovao na oltar svojeg patološkog nacionalizma i mržnje, politički instrumentalizijući djecu kao sitan kusur u aktuelnim raspravama. Nekada se ovo zvalo prosvjeta, a danas je ovo mračnjaštvo. I svaki prosvijećen, razuman,čovjek ima obavezu da digne glas protiv ovoga i kaže dosta je. Kako je jednom davno, kada je ovakva politika vodila djecu na ratišta, izjavila poslanica Liberalnog saveza Stanka Vučinić, baš iz Bara- djecu vam ne damo. Bar je uvijek bio grad bratstva, sloge i ljubavi a ne nikada podjela i nacionalizma”, poručuju iz barskog LP-a u izjavi za CdM.

Da ovo nije usamljen slučaj zloupotrebe učenika potvrđuje i primjer iz Berana.

Naime, učenici Srednje stručne škole u Beranama, danas neće biti na časovima, a sve zbog aktuelnih dešavnja oko Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Na flajerima koji su oblijepljeni širom grada, ali i objavljeni na društvenoj mreži Fejsbuk, građani se pozivaju da im se pridruže na okupljanju protiv Zakona, i to u 8.45 časova ispred pomenute škole.

Komentari (15)

POŠALJI KOMENTAR

Eurodizel

Veliki Štrumf u odbrani srpstva, svojom mudrošću i magijom... jedino što đeci nije jasno što Gargamel juri dobre male štrumfove, kad je i on dobar i svaku noć šeta s drugovima gargamelima... Jedino su im priče za đecu ostale, a i one im idu loše...

serdar

Uspavala se CG. Oni rade i na mitovima grade. Nije za čudjenje veliki broj mladih ljudi protiv svoje države. Čudo je što ih nema više kakve su učitelje imali.

KK

I slijepcu je već jasno da je pitanje trenutka kad će popovi izgubiti ili namjerno izgubiti kontrolu nad masama i predati je nekom zlonamjernom koji ima svoje ciljeve i planove. Crtanje trobojki, zloupotreba djece po školama... Šta je sledeće ?