11 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Knežević tvrdi da je Katniću stigao dokument iz Srbije; SDT: Netačni navodi DF-a

Društvo

Comments 5

Knežević tvrdi da je Katniću stigao dokument iz Srbije; SDT: Netačni navodi DF-a

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Nakon što je jedan od lidera DF-a Milan Knežević, na konferenciji za novinare, kazao da su saznali da je prije nekoliko sedmica na ime glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića u Specijalno državno tužilaštvo stigao zvaničan dokument koji obara presudu za pokušaj terorizma, reagovali su iz SDT-a. 

"Nijesu tačni navodi izneseni na danas održanoj konferenciji za novinare Demokratskog fronta da je od strane Tužilaštva Republike Srbije dostavljen bilo koji novi dokaz, koji se odnosi na predmet "terorizam u pokušaju".

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore u svim predmetima, kao i u  predmetu "terorizam u pokušaju", ostvarilo je i ostvaruje punu saradnju sa nadležnim Tužilaštvom Republike Srbije sa kojim se redovno razmjenjuju informacije i podaci od značaja za krivične postupke.

U konkretnom slučaju Tužilaštvo Republike Srbije je nastavljajući dosadašnju saradnju dostavilo informaciju, na koju je Specijalno državno tužilaštvo odgovorilo, te zatražilo razmjenu podataka i dokaza, i istovremeno ukazalo da je potrebno od strane Tužilaštva Republike Srbije ispitati krivično pravnu odgovornost pojedinaca u državnim organima Srbije, u skladu sa podacima koji su do sada prikupljeni", navode iz SDT-a. 

Demokratski front zatražio je da vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković sazove hitnu sjednicu Tužilačkog savjeta i da zatraže informacije u vezi sa dokumentom.

"Pravo je pitanje zbog čega Katnić već nekoliko sedmica krije taj dokument i zbog čega ga nije uputio ka Višem sudu i strankama u postupku", rekao je danas Knežević, na konferenciji za novinare. 

 

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Crnogorac

Ja ne znam sta ovao lice i drugo lice a inace njegov kolega rade na slobodu a osudjeni su po pet gidina,gospodine Katnicu sa njima pravo u Spuz dok ne pripreme bolju organizaciju od prosle.

KK

https://youtu.be/tU6kswVa4Ps POGLEDAJTE ovu izjavu i razmislite ko govori istinu o pokušaju terorizma i onome što se spremalo u CG oktobra 2016 g. Zašto v bas sad Kneževic ima te "dokaze" o svojoj "nevinosti" ?!

KK

Šta da radimo sa izjavom Predsednika Srbije u vezi terorizma u pokušaju za koji ste osudjeni koju je dao RTS i Maricu u Ćirilici u kojoj kaže da “ono što je video i saznao šta se spremalo te noći u oktobru 2016 u Crnoj Gori – strašnije i od najstrasnijeg i da su tu umešani elementi inostranosti” ?