15 °

max 17 ° / min 12 °

Nedjelja

05.04.

17° / 12°

Ponedjeljak

06.04.

20° / 9°

Utorak

07.04.

21° / 7°

Srijeda

08.04.

20° / 7°

Četvrtak

09.04.

21° / 6°

Petak

10.04.

23° / 7°

Subota

11.04.

22° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Darmanović primio u nastupnu posjetu ambasadorku Estonije

Društvo

Comments 0

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Darmanović primio u nastupnu posjetu ambasadorku Estonije

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović primio je danas u nastupnu posjetu ambasadorku Republike Estonije u Crnoj Gori Kristi Karelson.

Poželivši joj uspješan mandat,  Darmanović se osvrnuo na odlične i prijateljske odnose koje Crna Gora ostvaruje sa Republikom Estonijom. Pozdravio je održavanje predstojećih bilateralnih konsultacija između dva ministarstva vanjskih poslova Crne Gore i Estonije, što će biti prilika za sagledavanje i evaluaciju dosadašnje saradnje i planiranje daljih aktivnosti. „Crna Gora veoma cijeni podršku Estonije na putu ka EU, naročito uzimajući u obzir uspjeh Estonije, ali i drugih zemalja Baltika u procesu integrisanja u evropske strukture“, rekao je šef crnogorske diplomatije.

Ambasadorka Karelson se saglasila da će konsultacije pružiti dodatan impuls u pravcu jačanja saradnje u svim, a naročito u oblastima ekonomije, turizma i poljoprivrede, kao i rasta investicija, te poslužiti kao platforma da Estonija još jednom potvrdi podršku evropskim integracijama Crne Gore. Pozdravila je planirano pristupanje Crne Gore NATO Centru izvrsnosti za kooperativnu sajber odbranu u Talinu, te na toj liniji istakla mogućnost saradnje i prenosa know-how Crnoj Gori u oblastima sajber bezbjednosti i hibridnih prijetnji.

"Sagovornici su pozdravili kvalitetnu saradnju i partnerske odnose u okviru NATO-a, a ministar je posebno zahvalio na podršci i spremnosti Estonije da Crnoj Gori pruži ekspertizu u oblasti evropskih integracija. Obostrano je izraženo zadovoljstvo  predstojećom zvaničnom posjetom predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića Estoniji, uz ocjenu da će dati novi podsticaj snaženju međudržavnih i prijateljskih veza između naših zemalja i naroda, ali i jačanju političkih kontakata i dijaloga na najvišem nivou", navodi se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova.

 

 

 

 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR