15 °

max 20 ° / min 11 °

Ponedjeljak

06.04.

20° / 11°

Utorak

07.04.

21° / 7°

Srijeda

08.04.

20° / 8°

Četvrtak

09.04.

21° / 8°

Petak

10.04.

22° / 9°

Subota

11.04.

23° / 9°

Nedjelja

12.04.

21° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Radulović: Ako izostane reakcija institucija, što nam je činiti?

Izvor: Foto: Pobjeda

Društvo

Comments 4

Autor: Jelena Grbović

  • Viber

Radulović: Ako izostane reakcija institucija, što nam je činiti?

Skrnavljenje objekata po Crnoj Gori je prirodan nastavak djelovanja Srpske pravoslavne crkve i političkih snaga koje SPC protažira u Crnoj Gori, ocijenio je za Antenu M predsjednik Matice crnogorske Dragan Radulović.

"To je sasvim prirodan nastavak te politike provokacija, nipodaštavanja Crne Gore, njene antifašističke tradicije i onoga što Crna Gora jeste kao jedno multikulturalno i multireligijsko društvo, a u prvom redu građansko", kazao je Radulović.

Ono što je dobro, kako je kazao Radulović, što institucije sistema svakom izgredniku pokazuju da neće proći neidentifikovan i neprocesuiran.

"Koliko vidim izgrednici su identifikovani i procesuirani. Sve ono što institucije sistema treba da urade institucije su uradile po mom sudu blagovremeno. Sa te strane me to ohrabruje, da stvari nijesu baš prepuštene ulici i da se reaguje blagovremeno. E sad što se ništa nije činjelo preventivno to je sasvim drugo pitanje", kaže Radulović.

Državni simboli u Crnoj Gori zaštićeni su zakonom.

Pitali smo Radulovića šta ukoliko se zakoni ne sporovode. Ističe da su izgrednici tu da krše zakon a institucije sistema su tu da ga štite i sprovode.

"Volio bi da vjerujem da će institucije sistema da se ponašaju u skladu sa zakonom i da će da reaguju u skladu sa zakonskim ovlašćenjima. Jer ako takva reakcija izostane, onda se svim građanima Crne Gore postavlja pitanje: Što nam valja činiti i kako reagovati", zaključio je Radulović.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

danilo s.

Plaši me da će se malo postići represivnim mjerama? Mi smo izgubili dragocjeno vrijeme - i prepustili ga SPC - da promovišemo naš Crnogorski identitet. Računali smo da će do toga spontano doći poslije 2006. I došlo bi - da SPC nije iskoristila to vrijeme za masovnu propagandu i promociju srpstva.

Jocko

Sve CE doci na naplatu, polako.Neka se sav civilizovani Svijet I domaci I strani upozna SA Kim imamo posla...to je prioritet!

Realista

Pod hitno poostriti kazne za skrnavljenje i nepostovanje crnogorskih simbola i javnih povrsina. Jadna im je borba pljuju na sebe a ne znaju, pi...