9 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Petak

26.04.

15° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Veliko interesovanje maturanata za Dan otvorenih vrata i Sajam sezonskog zapošljavanja u turizmu

Izvor: UCG

Društvo

Comments 0

Veliko interesovanje maturanata za Dan otvorenih vrata i Sajam sezonskog zapošljavanja u turizmu

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Broj maturanata koji su se prijavili za dolazak na Dan otvorenih vrata Univerziteta Crne Gore i Sajam sezonskog zapošljavanja u turizmu „Summer Job 2020“ prevazilazi sva očekivanja, pa organizatori očekuju da će ovogodišnje izdanje prevazići sva prethodna, saopšteno je iz UCG.

Ova dva događaja realizuju Karijerni centar Univerziteta Crne Gore i Studentski parlament Univerziteta Crne Gore, a biće održani u ponedjeljak, 2. marta u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru u Podgorici, u periodu od 10 do 15 sati.

Menadžer Karijernog centra Univerziteta Crne Gore Ivica Todorović navodi da je promotivni tim u proteklom periodu obišao gotovo sve crnogorske opštine i srednje škole, kako bi maturantima bila predstavljena oba projekta i njihov značaj u izboru fakulteta, odnosno pronalaska sezonskog posla.

"Maturantima je uručen promotivni materijal, te pojašnjenja procedura popunjavanja CV formulara koji će predavati poslodavcima kod kojih apliciraju za sezonski posao. Takođe, na osnovu prijava maturanata, biće organizovan i prevoz iz tih opština, a uz koordinaciju sa Ministarstvom prosvjete, upravama škola i lokalnim samoupravama koje su podržale realizaciju projekta", kazao je Todorović.

Prema njegovim riječima, nakon održanih promocija i na osnovu analize broja zainteresovanih maturanata, organizatori s pravom očekuju da će 13. izdanje sajma zapošljavanja i treće izdanje Dana otvorenih vrata, biti najuspješniji do sada.

"Biće to treće izdanje projekta koji je namijenjen maturantima i studentima, koji na jednom mjestu mogu dobiti sve informacija od značaja za studiranje. Na događaju će biti predstavljena ponuda svih 19 univerzitetskih jedinica, kao i centara i servisa Univerziteta Crne Gore, Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore i Sportskog i kulturnog centra Univerziteta Crne Gore, a na svakom štandu biće predstavnici te jedinice, koji će odgovarati na pitanja posjetilaca", kazao je Todorović.

Sajam sezonskog zapošljavanja „Summer Job 2020“ se organizuje već 13 godina i ima za cilj zapošljavanje domaće radne snage u toku ljetnje turističke sezone. Na sajmu će, najavljuje Todorović, učestvovati oko 30 poslodavaca koji će ponuditi radna mjesta studentima i maturantima, te odgovori na sva njihova pitanja i upoznati ih sa uslovima koji im se nude. Zapošljavanje u toku ljetnje turističke sezone predstavlja važan segment ukupnog zapošljavanja mladih, a posredstvom ovog projekta, svake godine posao dobije više od 500 studenata i maturanata.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR