16 °

max 20 ° / min 10 °

Subota

04.05.

20° / 10°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 12°

Četvrtak

09.05.

18° / 13°

Petak

10.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Upravni odbor UCG razmatrao finansijsko poslovanje i raspolaganje imovinskim pravima

Izvor: ucg.ac.me

Društvo

Comments 0

Upravni odbor UCG razmatrao finansijsko poslovanje i raspolaganje imovinskim pravima

Izvor: ucg.ac.me

Autor: Antena M

  • Viber

Na današnjoj sjednici Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore bilo je riječi i o finansijskom poslovanju Univerziteta Crne Gore i raspolaganju imovinskim pravima.

Kako je saopšteno sa UCG, predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore Duško Bjelica saopštio je da su danas usvojeni prijedlozi izmjena i dopuna Finansijskog plana za 2020. i Plana javnih nabavki UCG za ovu godinu. 

"Usvojen je i Godišnji plan rada Službe za unutrašnju reviziju UCG za 2020. godinu, dok se Upravni odbor upoznao i sa Izvještajem o radu ove službe, koji je djelimično usvojen. Intenzivirane aktivnosti ove službe treba da doprinesu unapređivanju poslovanja Univerziteta i organizacionih jedinica", kazao je Bjelica.  

Na sjednici je donešena i odluka o valorizaciji dijela stambenih jedinica, koje su u katastru nepokretnosti upisane kao svojina Univerziteta Crne Gore, s tim što je za raspolaganje potrebna saglasnost Vlade Crne Gore u skladu sa odredbom člana 36 stav 2 Zakona o državnoj imovini.

"Ova odluka je nastupila nakon analize raspoloživih resursa, te nakon što je obezbijeđen fond za stambene kredite zaposlenih na Univerzitetu Crne Gore i raspisivanja konkursa za rješavanje stambenih potreba zaposlenih, javila se potreba za obezbjeđivanje sredstava za Razvojni fond na Univerzitetu Crne Gore. Potreba za valorizacijom dijela stambenih jedinica je nastala, prevashodno iz razloga, smanjenja prihoda od školarine/naknade za studiranje kao i priliva budžetskih sredstava, a u želji da Univerzitet ide daljim putem razvoja", navedeno je sa UCG. 

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore danas je razmatrao i aktuelna pitanja iz djelokruga rada Naučno - tehnološkog parka.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR