14 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kotorani poštuju mjere, zabrana međugradskog saobraćaja djelotvorna

Društvo

Comments 1

Kotorani poštuju mjere, zabrana međugradskog saobraćaja djelotvorna

Autor: Antena M

  • Viber

Građani Kotora poštuju mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT), saopštio je predsjednik te opštine Željko Aprcović i dodao da Dom zdravlja ima dovoljno zaštitne opreme.

Aprcović je kazao i da se zabrana međugradskog saobraćaja pokazala kao djelotvorna.

„U kontaktu sa pripadnicima Uprave policije Kotor konstatovali smo da imamo naznake da su naši sugrađani shvatili potrebu da se odgovorno i savjesno ponašaju prema novonastaloj situaciji i da zajednički rješavamo izazove koji su pred nama“, rekao je Aprcović agenciji MINA.

On je naveo da je situacija u Kotoru mirna i da trenutno nema osoba inficiranih koronavirusom.

"Građani Kotora poštuju NKT-a i savjesno i odgovorno se ponašaju u situaciji koja je izazvana epidemijom koronavirusa“, saopštio je Aprcović

On je dodao da je Opštinski tim za zaštitu i spasavanje predložio da mjesto za eventualni karantin bude Resurni centar za sluh i govor, koji ima oko 46 ležaja, a da u prostorijama hotela Porto In budu smješteni zdravstveni radnici iz kotorske Opšte bolnice.

Aprcović je rekao da su ispred Opšte bolnice Kotor i Specijalne bolnice za ortopediju, neurohirurgiju i neurologiju „Vaso Ćuković“ u Risnu postavljena dva šatora za potrebe zaposlenih.

On je kazao da je Opština Kotor do sada ugroženom stanovništvu podijelila oko 180 paketa sa potrebnim životnim namirnicama i hemijom.

„Zahvaljujem se zaposlenim u Opštini koji su se prijavili da zajedno sa volontetima Crvenog krsta pomažu najugroženijem stanovništvu u Kotoru“, poručio je Aprcović.

On je saopštio da se u Kotoru redovno dezinfikuju ulice i sve javne površine, kao i da je u četvrtak završen drugi krug dezinfekcije porostora Doma starih Grabovac u Risnu, u kojem žive socijalno i zdravstveno najugroženije kategorije.

Aprcović je apelovao na građane Kotora da poštuju sve propisanje mjere, pogotovo starije stanovništvo, koje je trenutno najugroženije.

„Volonteri Crvenog krsta će doći na svaku adresu i dostaviti artikle i ljekove neophodne najugroženijem stanovništvu“, kazao je Aprcović.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Kotoranin

Jedno mozda glupo pitanje, mogu li iz kotora do tivta povest osobu koja je kod mene u kotor a iz tivta je? Nije ljubavnica ni drugarica