16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Studenti Ekonomskog fakulteta se veoma brzo prilagodili sistemu učenja na daljinu

Društvo

Comments 0

Studenti Ekonomskog fakulteta se veoma brzo prilagodili sistemu učenja na daljinu

Autor: Antena M

  • Viber

Na sajtu Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, već od prve nedjelje obustave nastave  privremenim mjerama Vlade Crne Gore, studenti su mogli pronaći potrebne materijale za učenje svakog predmeta ponaosob, kaže povjerenik studenata ovog fakulteta Vasilije Ivanović.

„To govori o agilnosti uprave Ekonomskog fakulteta i nesebičnom zalaganju svih profesora i saradnika da pravovremeno omoguće studentima nesmetan nastavak procesa studiranja“, ističe on,  opisujući kako se nastavno osoblje prilagodilo na vanredne okolnosti izazvane globalnom pandemijom virusa COVID 19.

Ekonomski fakultet je još prije petnaest godina, kako saopštava on, imao program studiranja Distance Leraning, koji je podrazumijevao slušanje predavanja preko računara umjesto odlaska na nastavu.

„Ovaj sistem studiranja nije nepoznanica profesorima Ekonomskog fakulteta, što ne možemo reći za studente, jer je program ukinut 2014. godine. U situaciji koja nas je  zadesila, studentima se morao ponuditi sistem učenja na daljinu, na koji su se veoma brzo prilagodili“, rekao je Vasilije.

Praćenje nastave iz udobnosti doma jeste velika prednost onlajn nastave, međutim, teško može zamijeniti  vid nastave na kakvu su student navikli, kaže on.

„Svjesni  smo činjenice da taj vid predavanja ne može na adekvatan način zamijeniti neposrednu komunikaciju studenata i profesora na časovima. Ovo se prvenstveno odnosi na kvantitativne predmete, za koje su potrebne dodatne konsultacije sa profesorima i saradnicima, kao i intezivna komunikacija na času“, dodao je student.

Komunikacija mejlom je, kako kaže, od posebnog značaja, a kao student povjerenik, u stalnom je kontaktu sa upravom Ekonomskog fakulteta što za cilj ima rješavanje eventualnih problema studenata.

„Prema informacijama koje dobijam od studenata, profesori su dosta ažurni, pa studenti u kratkom roku dobijaju odgovore na sve nedoumice, što je za svaku pohvalu. Sve pimjedbe i sugestije koje predstavnici studenata i ja dobijemo od kolega, prosljeđuju se na adekvatne adrese Ekonomskog fakulteta i na taj način se trudimo da riješimo probleme i pomognemo studentima da nivo kvaliteta dostupnih materijala bude na zadovoljavajućem nivou“, kazao je student povjerenik.

Kada je riječ o aktivnostima koje mu najviše nedostaju, Vasilije kaže da mu najteže pada smanjen intezitet društvenih tokova, odnosno neposredan kontakt sa svojim prijateljima.

„Aktivnosti, za koje do sada nijesmo uvidjeli da su bile navike, sada najviše nedostaju. Najveći izazov nam tek predstoji nakon završetka ove pandemije, a to je očuvanje ekonomije naše zemlje. Samo zajedničkim naporima i udruženim snagama možemo izaći kao pobjednici iz ove situacije“, rekao je on.

Svim studentima Univerziteta Crne Gore poručio je da se pridržavaju mjera koje je predložilo Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti.

„Suzdržavajte se svih okupljanja i druženja, čuvajte sebe i svoje voljene i što je najvažnije. čuvajte druge od sebe! Svi želimo da se ova situacija što prije završi, a to ćemo ostvariti jedino ako se budemo bez izuzetka pridržavali svih mjera i budemo strogo disciplinovani. Ostanite doma“, završava Vasilije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR