10 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Petak

03.05.

15° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Lažne objave o Đukanovićevom zdravstvenom stanju

Društvo

Tag Video
Comments 5

Lažne objave o Đukanovićevom zdravstvenom stanju

Izvor: raskrinkavanje.me

Autor: Antena M

  • Viber

Pisanje o Milu Đukanoviću je uvijek zanimljivo čitaocima u zemlji i regionu i donosi klikove. "Alo" mu je ovog puta dodijelio koronavirus, a to su prenijeli brojni regionalni mediji.

Portal Alo.rs objavio je kasno sinoć tekst sa naslovom:

"MILO ĐUKANOVIĆ ZARAŽEN KORONA VIRUSOM U teškom stanju, tražio pomoć iz Rusije i Francuske!"

Isti tekst su zatim prenijeli i portali: In4s, Svetionik, Republika.rs, Avaz, Slobodnabosna.ba, A1info, Glas javnosti, Skandalozno, HappyTV, Espreso, Vidovdan.

U tekstu se navodi:

"Predsednik Crne Gore Milo Đukanović oboleo je od koronavirusa i ima težu kliničku sliku bolesti. Milo leži bolestan od koronavirusa već dva dana i u veoma je teškom stanju, ali crnogorski državni vrh je odlučio da zataška ovu informaciju. Milo se ne pojavljuje u medijima, a zvanična saopštenja u njegovo ime šalju se iz kabineta kao da je sve u najboljem redu. Milo se obratio za pomoć Moskvi i Francuskoj da mu pošalju lekove protiv koronavirusa."

Za ove tvrdnje o zdravlju predsjednika Crne Gore, u pomenutim tekstovima nećete naći ni jedan dokaz.

Tvrdnje iz ove objave nijesu istinite.

Đukanović ne leži bolestan u teškom stanju, već je danas obišao opštinu Tuzi, gdje je o aktuelnoj situaciji izazvanoj epidemijom koronavirusa razgovarao sa predstavnicima opštine i lokalnih zdravstvenih institucija.

O tome su izvijestili crnogorski mediji.

Objavi sa portala "Alo", raskrinkavanje.me daje ocjenu lažna vijest, a portalima koji su je prenijeli daje ocjenu  -Prenošenje lažnih vijesti.

Ocjenu "Lažna vijest" dobija originalni medijski izvještaj (u potpunosti proizveden od strane medija koji ga je objavio) koji u sebi sadrži činjenično pogrešne tvrdnje ili informacije. Za sadržaje koji se ocjenjuju kao lažne vijesti može se pouzdano utvrditi da su kreirani i diseminirani sa namjerom da dezinformišu javnost, to jest da tvrdnju koja je u potpunosti lažna predstave kao činjenicu.

Ocjenu “Prenošenje lažne vijesti” dobijaju medijski izvještaji u kojima se prenosi originalni sadržaj drugog medija, a koji sadrži lažnu vijest. Ocjena se daje samo za prenošenje sadržaja koji je kategorisan kao lažna vijest. Prenošenje sadržaja koji su ocijenjeni drugim negativnim ocjenama tretira se isto kao i kreiranje takvih sadržaja.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Krsto

Ko stiti in4s pa nisu na robiju

Mihailo

Neka mu pljunu pod prozor, velikosrpske, cetnicke spodobe

Lena

Njima je virus pojeo mozak,etiku,moral.Oni mrze naseg predsjednika i nema te vakcine,niti ce je biti, za njihov virus.Ali,samim tim,nema ni mozga.Ima samo mrznje...Zato,ziv i zdrav ti nama bio predsjednice sto godina!