9 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Petak

26.04.

15° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Raspisan konkurs Maskota po mjeri

Društvo

Comments 0

Raspisan konkurs Maskota po mjeri

Izvor: Mina

Autor: Antena M

  • Viber

Zavod za metrologiju raspisao je konkurs "Maskota po mjeri", koji je namijenjen djeci do 12 godina, kao podršku kampanji "Ostani doma".

Iz Zavod za metrologiju su kazali da je cilj konkursa podsticanje učenja i zabave kod kuće kroz kreativne aktivnosti, kao i podizanje svijesti o značaju metrologije.

Konkurs će biti otvoren do 18. maja, a pobjednik će biti proglašen 20. maja kada se obilježava Svjetski dan metrologije.

Kako je saopšteno, u okviru konkursa potrebno je da djeca po uzoru na dizajnirane modele maskota za metar, kilogram, sekundu, amper, kelvin, kandelu i mol, izrade svoju izabranu verziju maskote.

Navodi se da pri tom mogu da koriste razne likovne tehnike crtačke (olovka, tuš, pastel), slikarske (akvarel, tempera, kolaž), kao i vajarske (glina, papir, plastelin, kombinovana tehnika).

"Sve modele maskota učesnici mogu da pogledaju na web sajtu www.metrologija.me, kao i na propratnom posteru konkursa Maskota po mjeri", navodi se u saopštenju.

Iz Zavoda su kazali da je za učešće na konkursu potrebno Zavodu za metrologiju poslati fotografije procesa izrade maskote, kao i finalnog rada na email: [email protected]

Kako su precizirali, jedan učesnik može da pošalje najviše četiri fotografije uz koje je potrebno navesti ime, prezime i godine djeteta, grad, kao i kontakt podatke.

Iz Zavoda su rekli da osim djece iz Crne Gore, Zavod za metrologiju takođe poziva i djecu iz regiona i njihove roditelje da učestvuju u konkursu i fotografije pošalju na navedenu email adresu.

"Na taj način, u okolnostima koje su zbog epidemije koronavirusa slični u svim državama okruženja, Zavod želi da i mališane van Crne Gore podstakne na kvalitetno i drugačije ispunjeno vrijeme kod kuće uz poštovanja propisanih mjera prevencije", rekli su iz Zavoda.

Kako su naveli, Zavod za metrologiju konkursom doprinosi akciji "Ostani doma" i sprečavanju širenja koronavirusa, odnosno poštovanju mjera i preporuka zvaničnih zdravstvenih institucija.

"Učešćem na konkursu djeca mogu vrijeme koje provode kući ispuniti zabavnim sadržajem i ujedno naučiti više o mjerenjima i Međunarodnom sistemu jedinica", navodi se u saopštenju.

Iz Zavoda su rekli da najkreativnije učesnike očekuju nagrade - polaroid fotoaparat za osvojeno prvo mjesto, akciona kamera i društvena igra za drugo i knjiga uz školski pribor za treće mjesto.

Dodaju da će dostavljene fotografije Zavod objaviti na svojim nalozima na društvenim mrežama uz hashtag-ove: 'ostanidoma, 'maskotapomjeri, 'zabavnametrologija i 'porodicnametrozabava.

Iz Zavoda su podsjetili da je to drugi konkurs koji je Zavod za metrologiju organizovao u okviru podrške kampanji "Ostani doma".

Prethodni konkurs "Mjerioci u kuhinji" trajao je od 18. marta do 15. aprila.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR