23 °

max 28 ° / min 20 °

Utorak

22.09.

28° / 20°

Srijeda

23.09.

22° / 19°

Četvrtak

24.09.

25° / 18°

Petak

25.09.

22° / 20°

Subota

26.09.

22° / 18°

Nedjelja

27.09.

19° / 16°

Ponedjeljak

28.09.

21° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Perović: Čekamo do sjutra, ako ne puste Joanikija, neka nas sve hapse

Društvo

Tag Gallery
Comments 26

Autor: Antena M

  • Viber

Perović: Čekamo do sjutra, ako ne puste Joanikija, neka nas sve hapse

Vjernici Srpske pravoslavne crkve okupili su se večeras ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, gdje je održana liturgija, a, kako javio naš reporter koji je bio na licu mjesta, brojne policijske snage kruže ulicama oko Hrama. 

Podsjetimo da su sinoć u više gradova izbili incidenti, jer su okupljanja, po naredbi Nacionalnog koordinacionog tima za sprječavanje zaraznih bolesti, zabranjena do daljnjeg.

Liturgiju je održao Gojko Prović navodeći da će čekati do sjutra.

''Mi se gnušamo, preziremo način na koji su uhapšeni Joanikije i sveštenici u Nikšiću i način na koji danas premijer ne govori istinu kad je u pitanju čitav ovaj događaj. U danima kad prolazi epidemija i nema više zaraženih, sad su došli da optuže ljude sabrane da ćemo mi izazvati epidemiju'', kazao je Perović i pozvao vjernike da se mirno raziđu.

''Sad pošto smo se bogu pomolili i vidim da svi djelite ove riječi, molim vas da se raziđemo, to je najpametnije. Da ne učinino ništa što bi spriječilo Joanikija i sedam svestenika da proslave Boga. Čekamo sjutrašnji dan da vidimo šta će da se desi, veliki su pritisci iz međunarodnih centara. Obratili smo se sa zahtjevom da ih sjutra ujutru puste, ako tako ne bude eto nas opet na ovome mjestu. Sjutra kad nas vide neka hapse jednog po jednog. Mitropolit Amfilohije je rekao da prvo uhapse njega. Nećemo dati da njega hapse prije nego nas sve uhapse'', kazao je Perović.

Vjernici su se nakon službe i govora Perovića razišli.

Komentari (26)

POŠALJI KOMENTAR

nenad_mne

@Milka , a tvoj prijedlog je? Kapitalizam i pošteno zarađen kapital? Imali smo socijalizam, ma četnicima to nije odgovaralo ( u Srbiji još šetaju nekakvog prestolonaslednika, koji ne razumije srpski jezik), i sada opet hoćete samoupravljanje, a da ga uvede crkva?

nenad_mne

@Milka , a ti bi da je ne bude, ili pak kao zetski region krnje Srbije? Biće samostalna, pa kakav narod, takva i država, ma, saamoostaaalnaaa!