30 °

max 39 ° / min 26 °

Četvrtak

29.07.

39° / 26°

Petak

30.07.

38° / 25°

Subota

31.07.

39° / 23°

Nedjelja

01.08.

40° / 24°

Ponedjeljak

02.08.

38° / 24°

Utorak

03.08.

39° / 23°

Srijeda

04.08.

38° / 24°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nikšić: Ponovo odgođeno suđenje Joanikiju i sveštenicima

Izvor: Pobjeda

Društvo

Comments 7

Nikšić: Ponovo odgođeno suđenje Joanikiju i sveštenicima

Izvor: rtcg.me

Autor: Antena M

  • Viber

Ponovo je odgođeno ročište glavnog pretresa u postupku protiv episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i osmorice sveštenika SPC, okrivljenih za kršenje zdravstvenih mjera o sprečavanju širenja zaraznih bolesti. Naredno je zakazano za 4. septembar u devet sati.

To je odluka sudija Igora Đuričkovića, nakon predloga advokata sveštenika Save Kostića o odgađanju ročišta zbog aktuelne situacije izazvane koronavirusom.

Kostić je ranije saopštio da sudnica ne obezbjeđuje propisane mjere fizičke distance, te da bi trebalo voditi računa o zdravlju u trenutnoj situaciji.

Odlučeno je da se pretres odgodi zbog složene epidemiološke situacije, jer po zvaničnim podacima u Crnoj Gori od novog koronavirusa ima više od 1.500 zaraženih, od čega je značajan broj iz Nikšića i Berana, odakle su i stranke u postupku.

"Tako da bi održavanje današnjeg ročišta podrazumijevalo nastavak u prostoriji površine oko 100 kvadrata grupe od preko 25 osoba, u trajanju od više sati, što bi predstavljalo značajan epidemiološki rizik", rekao je Đuričković.

Mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije pitao je sudiju Đuričkovića zbog čega on nije među okrivljenima, budući da je kao vladika spornog dana predvodio litiju, na šta mu je on odgovorio da je to pitanje za tužilaštvo.

Na ulici kod nikšićkog Osnovnog suda, okupili su se građani, u znak podrške sveštenstvu SPC.

Podsjećamo, Jonakije i sveštenici SPC Slobodan Jokić, Dragan Krušić, Ostoja Knežević, Vasilije Brborić, Danila Zirojević, Željko Rojević, Nikola Marojević i Mirko Vukotić terete da su na Dan Svetog Vasilija Ostroškog 12. maja prekršili Krivični zakonik Crne Gore.

U optužnom prijedlogu navedeno je da su tog dana kada se u Nikšiću tradicionalno obilježava praznik Svetog Vasilija Ostroškog “postupali suprotno naredbama Ministarstva zdravlja o sprječavanju opasne zarazne bolesti i na Trgu Šaka Petrovića okupili se zajedno sa građanima, a zatim obavljali vjerski obred van vjerskog objekta – litije ulicama grada”.

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

Ksenija Nikšić

@slobo Ti zli ili zlo nam ne mogu ništa,Crna Gore se u 21. vijeku izdiže kao feniks iz stogodišnjeg pepela...

slobo

@Ksenija Nikšić Postovana Ksenija, to i jesu potomci Golootočana. Rasporedili su se od politike do medija. Ovo je vaskrsenje njihovih predaka. Ponovo nam najavljuju zlo.

CG1

Državo, moraš očistiti svoje službenike počev od školstva, zdravstva, policije, vojske, sudstva, tužilaštva i td. i td. ako misliš na Vječnost svoju. Ovo je sprdnja sa sudstvom i tužilaštvom a samim tim i državom. Dokle bre ovako, ili, još traje izviđaj ili odlaganje suđenja, SPRDNJA od ovih "organa"????