32 °

max 35 ° / min 21 °

Četvrtak

13.08.

35° / 21°

Petak

14.08.

35° / 23°

Subota

15.08.

34° / 23°

Nedjelja

16.08.

33° / 23°

Ponedjeljak

17.08.

33° / 23°

Utorak

18.08.

33° / 23°

Srijeda

19.08.

33° / 23°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Amfilohije: Hramovi i manastiri pripadaju Crnoj Gori, to niko nije doveo u pitanje

Izvor: Screenshot

Društvo

Tag Gallery
Comments 22

Autor: Antena M

  • Viber

Amfilohije: Hramovi i manastiri pripadaju Crnoj Gori, to niko nije doveo u pitanje

Mitropolit SPC Amfilohije, komentarišući obustavu litija i molebana, kazao je večeras da je SPC uvijek poštovala zdravstvene mjere.

"U novije vrijeme su optuživali crkvu da ne prihvata mjere što nije istinito. Mi smo sve uradili od početka, prekinuli smo litije...eto sada nastavljamo borbu protiv i toga virusa ali i onih opasnijih virusa koji ovdje vladaju", kazao je u internet litiji. 

Zakonom o slobodi vjeroispovijesti hoće da "podržave hramove", dodao je Amfilohije. 

"Kao da ovo što je u Crnoj Gori ne pripada Crnoj Gori, i mi smo tu u Crnoj Gori, pripadamo Crnoj Gori, to se podrazumijeva. Ovo sve što je obnovljeno, hramovi, manastiri, to sve pripada Crnoj Gori i to nikad nije niko doveo pod znak pitanja", kazao je Amfilohije. 

"Evo sad ovo rušenje, šta drugo nego navode na prokletstvo. Objavili smo testament Svetog Vasilija i Svetog Petra Cetinjskoga, gdje proklinju i jedan i drugi one koji otimaju crkvenu imovinu. Moraću i ja, ja sam njihov nasljednik, kakav sam da sam.

Moraću i ja da počnem da kunem one koji otimaju i prisvajaju...da bude proklet, i tri puta i tri hiljade puta. Moram da kažem to, ne smijem drugačije. Ne što nekoga mrzim, nego upravo iz ljubavi prema njemu i njegovom potomstvu, da ne ostane na njega to prokletstvo, ni na njegovom potomstvu", kazao je Amfilohije. 

U Beranama je inače danas održana auto-litija, sa trobojkama. 

Komentari (22)

POŠALJI KOMENTAR

Vuko

@Mrkoje Morace sam sebe da prokune ako ce vec da kune one sto otimaju :-).

vlamaar

Bože dragi smiješnog li lika! Šta je ovaj sve pred kamerama izgovorio. Brozova hajca, autofekalna, kume sve i svja! Ja pokušavam naći Stepinceve govore i šta god nađem ništa se nemože porediti sa riječima koje izgovori ovaj lik, a u početku bijaše riječ? Molim se da mu dragi Bog pamet prosvjetli.

Mrkoje

Pazite mu priče - "Moraću i ja da počnm da kunem one koji otimaju i prisvajaju"... Ti netećniče si počeo da kuneš čim si zasjeo u stolicu Sv. Petra Cetinjskog i oskrnavio je.