17 °

max 21 ° / min 13 °

Nedjelja

31.05.

21° / 13°

Ponedjeljak

01.06.

24° / 13°

Utorak

02.06.

24° / 13°

Srijeda

03.06.

25° / 14°

Četvrtak

04.06.

25° / 15°

Petak

05.06.

25° / 18°

Subota

06.06.

26° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Čestitke povodom Ramazanskog bajrama

Izvor: Anadolija

Društvo

Comments 0

Autor: Antena M

  • Viber

Čestitke povodom Ramazanskog bajrama

Politički direktor Demokratske partije socijalista Branimir Gvozdenović čestitao je u ime DPS-a i u svoje lično ime reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću i svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti Ramazanski bajram.

,,Prethodni mjeseci u kojima smo kao društvo bili suočeni sa izazovom borbe sa novim koronavirusom, još jednom su dokazali da su zajedništvo, solidarnost i međusobno uvažavanje najveća snaga savremene Crne Gore. Multikonfesionalni sklad temelj je građanskog identiteta i ujedno najsnažnija linija odbrane tekovina 21. maja. U to ime, uz želju da praznik provedete u dobrom zdravlju – sa porodicom, prijateljima i komšijama, još jednom vam čestitam ovaj veliki praznik“, naveo je Gvozdenović.

Vučinović: Da praznik provedu u dobrom zdravlju, miru i ljubavi

Ministarka bez portfelja Marija Vučinović je svim vjernicima islamske vjeroispovijesti poželjela da taj veliki praznik provedu u dobrom zdravlju, miru i ljubavi sa porodicama, prijateljima i susjedima.

"Takođe, nek vam predstojeći dani Bajrama uz međusobno poštovanje i razumijevanje budu dodatno ispunjeni vjerom u istinske vrijednosti solidarnosti, dobrote i humanosti. U to ime želim vam srećan Bajram", poručila je Vučinović.

Husović: Neka Ramazanski bajram bude podsticaj širenju tolerancije

Predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović uputio je čestitku povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću, te pripadnicima islama u Crnoj Gori i dijaspori.

"Mjesec posta bio je prilika da ojačamo u snaženju temeljnih ljudskih vrijednosti koje se ogledaju u praštanju i zajedništvu. Tokom ramazana, naša srca su se smirila, a taj mir smo prenijeli u naše porodice.

Neka Ramazanski bajram bude podsticaj širenju tolerancije, povjerenja i saradnje među ljudima svih vjera i nacija. Neka plemenita simbolika nastupajućeg blagdana bude naša dodatna motivacija i snaga da praktikujemo te vrijednosti kao trajne.

Radujmo se Ramazanskom bajramu, koji okuplja porodicu. Bajramsku radost podijelimo sa komšijama i prijateljima, tako što ćemo im darovati lijepu riječ.

U ime Bošnjačke stranke i svoje lično ime, čestitam Ramazanski bajram, uz želju da ove dane provedemo u istinskoj porodičnoj sreći i radosti. Bajram šerif mubarek olsun", poručio je Husović u čestitki.

Čestitka i od Liberalne partije

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović je svim građanima i građankama Crne Gore islamske vjeroispovijesti kao i predstavnicima Islamske zajednice u Crnoj Gori čestitao Ramazanski bajram uz želju da predstojeći blagdani unesu radost, mir i sreću u sve domove i među sve ljude.

"Neka duh mjeseca Ramazana iskaže vrhunac svojeg značenja i svoje suštine kroz dobre međuljudske odnose, iksrenost, humanost i praštanje među ljudima. Želim vam da praznične dane provedete veselo i srećno sa svojim porodicama i dragim ljudima, pazeći na svoje i zdravlje i sigurnost drugih ljudi", poručio je Popović.

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić čestitao Ramazanski bajram

"U ime Demokratske Crne Gore i u svoje ime, građankama i građanima islamske vjeroispovijesti u Crnoj Gori čestitam praznik, Ramazanski bajram.

Tokom njenog viševjekovnog trajanja, Crnu Goru, našu zajedničku kuću, krasila je njena multikonfesionalnost i sklad među građanima različitih konfesija. Otkucaji različitih časova sa džamija, pravoslavnih crkava i katoličkih katedrala uvijek su u Crnoj Gori tvorili harmoniju koju nikada niko nije uspio narušiti.

Želim da vas ovogodišnji Ramazanski bajram podsjeti na neprolaznost najviših vrijednosti kao što su dobrota, humanost, nesebičnost, briga o drugom. Budite mudri i uzdržani pred svakim glasom koji biste prepoznali kao poziv na mržnju, svađe i nemire. Sjetite se da su ljubav, poštovanje, razumijevanje i solidarnost one vrline koje su Crnu Goru pronijele, sa uspjehom, kroz toliko vjekova i istorijskih izazova. Sve te vrijednosti utkane su i u simboliku Ramazanskog bajrama i dužni smo da ih zajedno čuvamo.

Zato i ovaj praznik provedite u ljubavi i slozi, sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama, radosni jer znate da praznujući Bajram njegujete najuzvišenije vrijednosti kojim je vaša religija ukrasila mozaik naše države. Još jednom vam srdačno čestitam Ramazanski bajram", navodi Bečić. 

Tomanović: Nastavićemo da stvaramo bolju budućnost i gradimo Crnu Goru kao najbolju kuću za sve nas

Predsjednik Opštinskog odbora DPS-a Bar Dragoslav Tomanović navodi da taj grad već vjekovima gradi, održava i uvažava multietnički i multivjerski sklad ovog prostora, doprinoseći time afirmaciji društva različitosti i njegovih vrijednosti.

"Upravo ove vrijednosti temelj su i savremene Crne Gore, koja ih utkala u svoje državno biće i postavila kao princip na kome počiva njeno građansko društvo. DPS, kao moderna građanska partija, u potpunosti je posvećena očuvanju i snaženju ovih vrijednosti, uvjerena da Crna Gora bez njih ne može postojati, niti se razvijati kao savremeno građansko društvo. Zbog toga danas, na ovaj veliki praznik, sa posebnim poštovanjem, obraćamo se svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti u našoj sredini, sa željom da Ramazanski Bajram provedete u dobrom zdravlju, uz svoju porodicu i prijatelje i da osjećanje duhovnog mira, radosti i zadovoljstva ispuni svaki dom. Zajedno, kao i do sada, poštujući jedni druge, nastavićemo da stvaramo bolju budućnost i gradimo Crnu Goru kao najbolju kuću za sve nas.

U ime Opštinskog odbora DPS-a Bar i u svoje ime, najsrdačnije čestitam Ramazanski Bajram", naveo je Tomanović. 

Čestitku su uputili i predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić i predsjednik Skupštine opštine Nikola Samardžić.                                                                   

"Svim vjernicima islamske vjeroispovijesti, predstavnicima Islamske zajednice Crne Gore i glavnom imamu za Boku Kotorsku i Budvu, efendiji Mehu Martinoviću upućujemo iskrene čestitke povodom Ramazanskog bajrama.

Provedite ovaj veliki islamski praznik u miru, ljubavi, zdravlju i slozi, dijeleći radost sa svojim prijateljima i porodicom.

Neka ovi dani budu povod da se svi zajedno okrenemo dobrim mislima i djelima, milosrđu i čovjekoljublju, radi napretka i svijetle budućnosti.

Zajedništvo, sloga i razumijevanje temeljne su vrijednosti društva koje svi zajedno gradimo. Poštujući i uvažavajući svakog pojedinca i zajednicu, pokazujemo da smo dostojni naših predaka, čiji je san bilo multietničko i multikonfesionalno društvo. Herceg Novi je vijekovima bio i ostaće grad međusobnog poštovanja i međuvjerskog sklada, koji poštuje i slavi humanost, solidarnost i toleraciju.

U svoje lično i ime Opštine Herceg Novi želimo vam srećan praznik", navode u čestitki. 

Čestitao i Mitropolit Mihailo

"Reisu Islamske zajednice i svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti čestitam Ramazamski Bajram. Želim im da nastupajući praznik provedu u miru i ljubavi s najbližima i da im bajramski dani budu ispunjeni ljubavlju prema čovjeku i svemu onome što ga čini čovjekom", naveo je Vladika Mihailo.

Predsjednik opštine Berane čestitao 

U ime Opštine Berane i svoje lično ime upućujem najiskrenije čestitke imamu Islamske zajednice u našem gradu Rahimu efendiji Muratoviću i svim građanima Berana islamske vjeroispovijesti, povodom Ramazanskog bajrama.

Želim da praznik proslavite u miru, zdravlju i ljubavi, okruženi bližnjima.

Neka ovaj veliki praznik sve ljude podsjeti na važnost njegovanja međusobnog poštovanja, razumijevanja i tolerancije, a u svaki dom unese radost i slogu", stoji u čestitki predsjednika opštine Berane Dragoslava Šćekića.


Čestitao i predsjednik SO Berane

„U ime Skupštine opštine Berane i svoje lično ime upućujem najiskrenije čestitke imamu Islamske zajednice u našem gradu Rahimu efendiji Muratoviću i svim građanima Berana islamske vjeroispovijesti, povodom Ramazanskog bajrama.

Bajram je prilika da radost podijelite sa svojim porodicama, rodbinom i komšijama i da svojim djelima doprinesete međusobnom zbližavanju, toleranciji i napretku.

Želim vam da ovaj veliki praznik provedete u miru, radosti, zdravlju i porodičnoj sreći“, stoji u čestitki predsjednika SO Berane Novice Obradovića.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR