24 °

max 24 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

24° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 15°

Četvrtak

02.05.

16° / 14°

Petak

03.05.

17° / 10°

Subota

04.05.

21° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
UP: U Budvi privedene 23 osobe; Povrijeđen policajac, pripadnici Komunalne policije i Službe zaštite pružali otpor policiji

Društvo

Comments 1

UP: U Budvi privedene 23 osobe; Povrijeđen policajac, pripadnici Komunalne policije i Službe zaštite pružali otpor policiji

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Policija u Budvi privela je 23 osobe zbog sprječavanja policijskih službenika u vršenju službene radnje, saopšteno je iz Uprave policije. 

"Policija je danas u Budvi postupala po zakonu i po zahtjevu nadležnog organa za pružanje asistencije Upravne inspekcije u Skupštini Opštine Budva. 

Na ulazu u zgradu Skupštine Opštine Budva policija je zatekla nekoliko odbornika, kao i veći broj zaposlenih i građana koji su svojim prisustvom na ulazu onemogućavali policijske službenike Centra bezbjednosti Budva da sa Upravnom inspekcijom uđe u prostorije ovog objekta.

Nakon izdatog upozorenja, a potom i naređenja okupljenim licima da se raziđu i omoguće izvršenje službene radnje, okupljeni su se oglušili o dato upozorenje i izdato naređenje i prilikom intervencije policijskih službenika pružili su aktivni otpor na način što su gurali policijske službenike, pokušavajući da onemoguće ulazak u zgradu Opštine", saopšteno je iz Uprave policije. 

Usljed intervencije policijskih službenika okupljeni su, kako je saopšteno, polomila stakla na ulaznim vratima zgrade Opštine Budva.

"Među okupljenima na ulazu u zgradu Opštine bili su i pripadnici opštinskih službi - Službe zaštite i spasavanja i Komunalne policije koji su takođe učestvovali u pružanju aktivnog otpora policijskim službenicima u vršenju službene radnje".

Uprava policije osuđuje postupke pripadnika Službe zaštite i spasavanja i Komunalne policije koji su, kako su poručili iz policije,  krajnje neodgovorni i neprofesionalni imajući u vidu da su ove službe dio jedinstvenog sistema bezbjednosti koje bi trebalo da sadejstvuju sa službenicima Uprave policije u odgovoru na realne izazove.

"Zbog sprječavanja i ometanja policijskih službenika u vršenju službene radnje u službene prostorije Centra bezbjednosti Budva privedena su ukupno 23 lica, među kojima i nekoliko pripadnika pomenutih službi.

Lica odgovorna za incidente će snositi odgovornost i biće procesuirana u skladu sa zakonom. Prilikom ovih događaja povrede je zadobio jedan policijski službenik koji se trenutno nalazi na ukazivanju ljekarske pomoći".

U toku je, kako je saopšteno, prikupljanje obavještenja od privedenih lica u vezi sa čim je upoznat nadležni državni tužilac u Kotoru.

"Uprava policije ispituje postupanje pripadnika Službe zaštite i spasavanja Budva i Komunalne policije u pravcu prekoračenja ovlašćenja i zloupotrebe ovlašćenja od strane njihovih pripadnika", zaključeno je u saopštenju. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Nikac

Svi koji su radili u Sluzbi za spasavanje I Komunalnoj policiji a koji su davali otpor piliciji pothitno izbaciti sa posla jer su to antidrzavni elementi koji rade u Drzavnim sluzbama. Drzavo pazite dobro koga zaposljavate u Drzavne sluzbe