13 °

max 22 ° / min 13 °

Četvrtak

06.05.

22° / 13°

Petak

07.05.

23° / 12°

Subota

08.05.

25° / 12°

Nedjelja

09.05.

26° / 11°

Ponedjeljak

10.05.

27° / 12°

Utorak

11.05.

28° / 12°

Srijeda

12.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Završen elektronski upis na UCG

Društvo

Comments 0

Završen elektronski upis na UCG

Izvor: Mina

Autor: Antena M

  • Viber

Elektronski upis u prvu godinu osnovnih studija za studijsku 2020/21. godinu na Univerzitetu Crne Gore (UCG) završen je danas u 16 sati, do kada je 3.618 kandidata predalo ispravna dokumenta.

Iz UCG rekli su da dokumentacija 80 kandidata, koji su se prijavili u konkursom naznačenom roku, čeka na verfikaciju prijave od strane fakulteta.

“Na doradu su vraćene 84 prijave, koje kandidati, shodno komentarima Komisije za upis, moraju izmijeniti najkasnije u roku od 24 sata, od mejla obavještenja”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da se, prema posljednjim podacima, na 25 studijskih programa prijavilo više kandidata nego što je predviđeno konkursom.

Iz UCG kazali su da je riječ o studijskim programima - Arhitektura (Arhitektonski fakultet), Biljna proizvodnja (Biotehnički fakultet), Ekonomija i Menadžment (Ekonomski fakultet), Studije primijenjenog računarstva (Elektrotehnički fakultet), Gluma (Fakultet dramskih umjetnosti).

Kako su naveli, više kandidata nego što je predviđeno konkursom prijavilo se za studijske programe - Grafički dizajn (Fakultet likovnih umjetnosti), Politikologija – međunarodni odnosi, Medijske studije i novinarstvo, Socijalna politika i socijalni rad (Fakultet političkih nauka), Pedagogija, Obrazovanje učitelja, Predškolsko obrazovanje i vaspitanje i Psihologija (Filozofski fakultet).

Dodaje se da se više kandidata prijavilo i za studijske programe – Građevinarstvo (Građevinski fakultet); Medicina, Stomatologija, Farmacija, Primijenjena fizioterapija, Visoka medicinska škola, (Medicinski fakultet), Nautika i pomorski saobraćaj (Pomorski fakultet Kotor).

"Kao i Pravne nauke (Pravni fakultet), Računarstvo i informacione tehnologije i Računarske nauke( Prirodno-matematički fakultet)”, kaže se u saopštenju.

Iz UCG podsjetili su da se testovi iz dva predmeta koji su značajni za nastavak obrazovanja za kandidate koji nijesu imali eksterni maturski, odnosno stručni ispit, polažu u subotu.

“Prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis, polažu se prema rasporedu koji će biti istaknut na oglasnim tablama univerzitetskih jedinica, od ponedjeljka do srijede”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će upis kandidata i izdavanje uvjerenja biti izvršeni zaključno sa 16. julom ove godine, prema rasporedu organizacionih jedinica.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR