13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pokušali da skinu državnu zastavu sa konzulata Crne Gore na Floridi

Društvo

Comments 18

Pokušali da skinu državnu zastavu sa konzulata Crne Gore na Floridi

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Desetak huligana koji su nosili srpska obilježja napali su juče počasni Konzulat Crne Gore u Vest Palm Biču (West Palm Beach) na Floridi i pokušali da skinu crnogorsku zastavu, ali su brzom intervencijom američke policije osujećeni u namjeri, saznaje Pobjeda.

Prema informacijama tog lista, huligani su bili agresivni u pokušajima da skinu crnogorsku zastavu, a istovremeno su istakli i političke poruke protiv vlasti u Crnoj Gori. Na plakatima koje su nosila trojica demonstranata bila je ispisana parola "Crnogorci ubijaju djecu vjekovima, a sada progone hrišćane“.

Dešavanja na Floridi samo su dio opsežne anticrnogorske akcije koja se planira i koja je nedavno inicirana u Sjedinjenim Američkim Državama kao podrška srpskom političkom korpusu pred parlamentarne izbore u Crnoj Gori.

Akciju koordinira Srpska pravoslavna crkva u SAD sa ciljem da se usvajanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti tumači kao napad vlasti u Crnoj Gori na Srpsku parvoslavnu crkvu i pravoslavlje.

Istovremeno se, preko Srpsko-američke konferencije liderstva (SALC) vodi propagandna akcija da se Crna Gora predstavi kao država koja crnogorskim građanima pravoslavne vjeroispoviejsti brani da praktikuju svoju vjeru, naglašavajući da crnogorske vlasti ugrožavaju pravo na slobodu religijskog iskaza i uvjerenja.

Komentari (18)

POŠALJI KOMENTAR

Krsto

Kome smeta Crnogorska zastava?Onome koji nema svoju. Kad je Turski Pasa Kodza Milos Obrenovic zamolio sultana da srbiji da ustav (Sretenjski) I zastavu (Rusku)sultan je postavio uslov da na zastavi bude polumjesec.Srbi su onda postavili 4.Zastava je po sultanu Mahmudu drugom prozvana Mahmudija.

MIKI

@Milos Sjeme se zatrlo svima koji su ucestvovali.u tom zlocinu,prokleti bili po tri.puta po pesto hiljada puta i oni i vas njihov rod!

Gvozden

Nijesmo mi srbi da ubijamo svoju i tuđu đecu. Asimilacijom žele da nam uzmu istoriju, a za uzvrat bi podijelili njihovu genocidnu proslost. Upamet se moji crnogorci!