12 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SNP: 13. jul ima izuzetan značaj i posebnu simboliku

Društvo

Comments 4

SNP: 13. jul ima izuzetan značaj i posebnu simboliku

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković čestitao je 13. jul, Dan ustanka naroda Crne Gore i Dan državnosti.

"U svijetloj istoriji naše države, 13. jul ima izuzetan značaj i posebnu simboliku. Na taj dan 1941. godine Crna Gora je prva u Evropi podigla ustanak protiv fašističkih okupatora, pokazujući tako da je borba za slobodu najsvetija dužnost čovjeka. Tog dana 1878. godine Crna Gora je na Berlinskom kongresu dobila međunarodno - pravno priznanje.

SNP Crne Gore sa uvažavanjem gaji sjećanje na te značajne datume naše istorije i odaje počast svim slobodarima i herojima palim za slobodu svoga naroda.

Antifašizam i slobodarstvo vječne su vrijednosti Crne Gore, objedinjene u simbolici 13. jula, koji budi osjećanja ponosa i časti kod svakog građanina Crne Gore. Nikad ne zaboravimo žrtve naših predaka i prenosimo ih našim potomcima kao najveću vrijednost na koju treba da se ugledaju i za koju treba da se zalažu", kaže se u čestitki predsjednika Jokovića.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

58SINDON

CESTITAJ MANDICU I KNEZEVICU !!!!

Đoko Orlandić

Nevjerovatno. SNP čestita Dan ustanka protiv okupatora, a vodi politiku slugu okupatora, odnosno klerofašističku.

deskp

Ima z.acaj za sve istinske i dobro namjerne patriote drage nam Crne Gore...a vase tumacenje znacaja13 jula isto sto i mackama februar mjesec.... Veca zalost je sto se krijete iza naziva...socijalisticka...narodna.... Jeste mozda osudili licno i javno rusenje spomen ploce ravnom lazu...