13 °

max 14 ° / min 11 °

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

18° / 13°

Četvrtak

09.05.

15° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Roditelji peticijom traže da djeca ne nose maske

Društvo

Comments 4

Roditelji peticijom traže da djeca ne nose maske

Autor: Antena M

  • Viber

Više od hiljadu roditelja potpisalo je peticiju kojom traže da se ukine nošenje maski u učionicama, kako bi se zaštitilo zdravlje djece i oslobodili se dodatnog psihičkog napora tokom časova.

Jedna od majki koja podržava peticiju Dejana Stanić kazala je za Dan da su pisali Ministarstvu prosvjete i da su "naišli na ignorisanje".

“Zahtijevamo da učenici samo do ulaza u učionicu nose masku i onda da ih skinu. Smatramo da bi trebalo obezbijediti potrebnu distancu od klupe do klupe i adekvatnu higijenu, što je dovoljno za prevenciju", kazala je ona.

Stanić smatra da će sa maskama djeca biti izložena dodatnom stresu, opterećenju i to će kod njih proizvesti nepotreban strah.

"Smatramo da na ovaj način ne štitimo zdravlje učenika. Ako bude onlajn učenja, tražimo da škole organizuju tehničku podršku kao što su telefoni, tableti i laptopovi, kao i internet, jer ima mnogo porodica sa više djece i ne mogu svi pratiti nastavu sa jednog uređaja", kaže ona.

Iz udruženja „Roditelji” se protive odluci da djeca pod maskama prate nastavu, smatrajući to nepotrebnim.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

DraganaAdzic

Sakako imate pravo, u Holandiji đeca idi u školu bez maski naravno sa socijalnom distancom i dezinfekcijom ruku. Slazem se sa vašom peticijom. Molim vas prosliedite mi stanicu da vam se pridružim. Neka je Vječna Crna Gora

...

Svaka cast roditeljima. Koliko vidim, vecina ovu situaciju jos uvjek nije svatila ozbiljno... Kakav psihicki stres? o cemu vi pricate, nosite li svi majice, zasto vam one ne smetaju nego bas te " Maske ". Glupost, stvarno nemam komentara, djeca su glavni prenos virusa ukapirajte to, Ukapirajte to...

Razum

@Nejasno Zašto se onda svud ne nose maske, ako već štite (a vidimo da se i pored maski ljudi inficiraju, jer je bitnija distanca i izbjegavanje većih okupljanja). Da li ste za to da onda zabranimo sve što se sad može bez maske: kafiće,restorane,plaže,hotele, treninge,igraonice.Da smo u zatvorima?