10 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 14°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crnogorsko društvo iz Njujorka donira školski pribor osnovcima iz socijalno ugroženih porodica sa Cetinja

Društvo

Comments 1

Crnogorsko društvo iz Njujorka donira školski pribor osnovcima iz socijalno ugroženih porodica sa Cetinja

Autor: Antena M

  • Viber

Crnogorsko društvo “13. jul” iz Njujorka, u susret početku školske godine, organizovalo je akciju prikupljanja novčane pomoći za kupovinu školskog pribora osnovcima iz socijalno ugroženih porodica sa Cetinja. Od strane 40 donatora prikupljeno je 3.300 američkih dolara od kojih će biti kupljeno 116 paketića školskog pribora i devet torbi.

Donacija će biti uručena djeci koja su iz porodica korisnika Materijalnog osiguranja, a to pravo ostvaruju preko JU Centar za socijalni rad za Prijestonicu Cetinje. Takođe, biće obezbijeđene i školske torbe za prvake a sve u cilju uspješnog početka školovanja.

Akcija skupljanja sredstava za osnovce je završena i sredstva su obezbijeđena u rekordnom roku, skupljeno je 3.300 $ od strane 40 donora. Prikupljanje sredstava za đake osnovce je prva veća akcija koju organizujemo, a prethodno je sakupljen dio sredstava za pomoć zdravstveno ugroženom licu, na prijedlog člana našeg društva – saopšteno je iz ovog Društva.

Društvo crnogorskih iseljenika “13. Jul” osnovano je u julu mjesecu ove godine u Njujorku.

Mi kao Crnogorsko društvo smo željeli da napravimo prvu akciju upravo za Cetinje, jer svi dobro znamo šta je Cetinje za našu Crnu Goru. Tako da je kao najljepša ideja bila da se pomogne kako socijalno ugroženim osnovcima, tako i njihovim familijima. Da ih makar malo finansijski rasteretimo pred početak nove školske godine – kazali su iz Društva crnogorskih iseljenika "13. Jul".

Osnivači društva su Đurica Mićunović, Božidar Šaranović, Mihailo Martinović, Đorđije Baćović i Luka Ćeranić.

Podršku smo dobili i od konzulata Crne Gore u Njujorku, generalnog konzula g-dina Željka Stamatovića i konzula g-dina Amera Cikotića. Zbog nemogućnosti okupljanja usled COVID-19, naš osnivački skup će biti održan kada se uslovi za to steknu, na kome će biti predstavljena svrha našeg udruženja. Ovim želimo da pokažemo da su članovi društva “13. Jul” uvijek spremni pomoći svojoj domovini Crnoj Gori iako trenutno ne žive u njoj – ističu iz ovog Društva.

Raspodjelu paketića organizovaće JU Centar za socijalni rad za Prijestonicu Cetinje, a kako su najavili, biće održana uoči početka školske godine.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR