12 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Počinje nova školska godina

Izvor: EPA

Društvo

Comments 0

Počinje nova školska godina

Izvor: Mina

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

U osnovnim i srednjim školama u Crnoj Gori danas počinje nova školska godine, a rad će biti prilagođen uslovima izazvanim pandemijom koronavirusa.

U osnovnim školama đaci od prvog do šestog razreda ponađaće nastavu u školi sa skraćenim časovima, dok će sedmi, osmi i deveti razred nastavu pratiti on lajn uz stalne konsultacije i ispitivanja u školi.

U srednjim školama, nastavu će u učionicama pohađati učenici prvog razreda, dok će ostali nastavi pratiti on lajn uz stalne konsultacije i ispitivanja u školi.

U školama je obavezno nošenje maski i poštovanje distance.

Iz Ministarstva prosvjete kazali su da škole u Crnoj Gori spremno dočekuju početak školske godine i da će intenzivno pratiti stanje, jer je uspostavljeni model podložan promjenama.

Direktorica direktorata nadležnog za predškolsko i osnovno obrazovanje, Arijana Nikolić Vučinić, kazala je da je preko Uprave za imovinu organizovana nabavka dezinfekcionih i drugih sredstava, u skladu sa količinama koje su tražile škole i vrtići.

Ona je navela da će ustanove biti opremljene, da će se držati distanca i poštovati ostale mjere.

Nikolić Vučinić poručila je da će škole učiniti sve da djeca budu sigurna i da škole budu prijatno, ali istovremeno maksimalno epidemiološki kontrolisano okuženje.

“Ali kako je jedan od ključnih elemenata bezbjednosti djece ponašanje mimo školskog dvorišta, velike nade polažemo i u roditelje, koji su naši partneri”, rekla je Nikolić Vučinić.

Ona je kazala da je trenutna epidemiološka situacija vrlo kompleksna.

“Mijenja se iz dana u dan, tako da očekujemo i moguća prilagođavanja i izmjene modela po kome sjutra đaci kreću. No, vidjećemo šta će se dešavati narednih dana”, rekla je Nikolić Vučinić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR