7 °

max 15 ° / min 0 °

Četvrtak

26.11.

15° / 0°

Petak

27.11.

16° / 1°

Subota

28.11.

15° / 1°

Nedjelja

29.11.

13° / 6°

Ponedjeljak

30.11.

10° / 3°

Utorak

01.12.

11° / 0°

Srijeda

02.12.

11° / 2°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Fakultet aktivno u borbi protiv dopinga i diskriminacije u sportu

Društvo

Comments 0

Autor: Antena M

  • Viber

Fakultet aktivno u borbi protiv dopinga i diskriminacije u sportu

Nikšićki Fakultet za sport i fizičko vaspitanje u naredne tri godine aktivno će raditi na suzbijanju diskriminacije, netolerancije i neregularnosti u sportu, upotrebi dopinga, namještanju utakmica i ugrožavanju prava maloljetnih sportista.

Sa te univerzitetske jedinice saopšteno je da će te aktivnosti biti dio realizacije međunarodnog projekta Sport bez stereotipa (Sport without Stereotypes - SWOST).

"Riječ je o projektu koji je odobren u okviru programa Erasmus +Sport: Sport, Youth and EU Aid Volunteers, a finansira ga Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu pri Evropskoj komisji - EACEA (The Education, Audiovisual and Culture Executive Agency)", kazao je dekan fakulteta Stevo Popović.

Prema njegovim riječima, projekat će, pored podsticanja ravnopravnih mogućnosti za sve učesnike u sportu, pružiti podršku i inovativnim pristupima upravljanja sportom.

"U skladu sa strategijama Evropske unije radiće se na tome da se omogući svima zainteresovanima da se uključe u sport i tjelesne aktivnosti, sa jednakim mogućnostima, promovisaće se i volontiranje, zapošljavanje u sportu, obrazovanje sportskih kadrova", rekao je Popović.

Saopšteno ejd a će pored dekana, kao predstavnika Univerziteta Crne Gore, na projektu će biti docent Fakulteta za sport fizičko vaspitanje Bojan Mašanović, angažovan kao koordinator u ime Fakulteta.

"Jedan od ciljeva ovog projekta je i promovisanje evropskih tradicionalnih sportova i igara, podrška mobilnosti volontera, trenera, menadžera i osoblja neprofitnih sportskih organizacija, posebno mladih koji su uključeni u sportske aktivnosti", kazao je Mašanović.

Koordinator tog međunarodnog projekta na internacionalnom nivou je Centro Studi Cultura Sviluppo iz grada Pistoje u Italiji, a učesnici su i sportske i visokoškolske institucije, odnosno univerziteti iz Italije, Belgije, Finske, Francuske, Srbije, Turske i Letonije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR