8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Podrška Opštine HN: U pripremi multimedijalni kabineti u dvije osnovne škole

Društvo

Comments 0

Podrška Opštine HN: U pripremi multimedijalni kabineti u dvije osnovne škole

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Osnovne škole „Orjenski bataljon“ i „Ilija Kišić“ će u narednom periodu dobiti po jedan uređeni multimedijalni kabinet, za fiziku i hemiju, a Opština Herceg Novi je podržala opremanje ovih prostorija, saopšteno je iz Opštine.

Kako ističe sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo, lokalna uprava odlučna je u namjeri da, u domenu svojih mogućnosti, pomogne opremanje multimedijalnih kabineta opremom i pomagalima za boljli kvalitet nastave.

"Ovo je još jedan od načina kojima Opština nastoji da doprinese unaprijeđenju uslova za rad mladih sugrađana i podstakne razvoj talentovanih osnovaca i srednjoškolaca.

Kabineti će biti adaptirani po uzoru na model sproveden u osnovnoj školi „Dašo Pavičić“ sredinom septembra prošle godine, gdje je otvorena multimedijalna učionica sa smart tablom i projektorom, što učenicima i nastavnicima danas omogućava moderan način organizacije i praćenja nastave uz korišćenje savremene tehnologije", navodi se u saopštenju.

Kako je istakla Zambelić Pištalo, za adaptaciju multimedijalnog kabineta u OŠ “Dašo Pavičić” Opština je izdvojila oko 2500 eura, dok će u osnovnim školama “Orjenski bataljon” i “Ilija Kišić” biti uloženo ukupno 2000 eura.

"Radi se o konceptu podrške mladim talentima iz oblasti prirodnih nauka, a kabineti u Bijeloj i Zelenici biće, kao i onaj na Toploj, na raspolaganju svim talentovanim i zainteresovanim učenicima sa teritorije cijelog grada.

Ona je napomenula i da je multimedijalni kabinet u školi na Toploj, od njegovog otvaranja do danas, koristilo 38 talentovanih matematičara iz našeg grada, te da će bez sumnje i kabineti u Bijeloj i Zelenici biti iskorišćeni u punom kapacitetu i na najbolji mogući način", kaže se u saopštenju.

Podsjećaju i da je Opština Herceg Novi krajem prošle godine usvojila Pravilnik o podršci i obrazovanju darovitih učenika i studenata, kojim lokalna uprava podstiče njihov razvoj i dalji rad, u pogledu pomoći prilikom odlaska na studijska putovanja, kupovini instrumenata i u drugim sličnim situacijama.

"Bitno je da svi u zajednici, a naročito mladi, uspješni ljudi kojima je potrebna pomoć znaju da se mogu obratiti svom gradu", kazala je Zambelić Pištalo.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR