15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Popović se sastao sa Jukićem: Ima prostora za intenziviranje saradnje kroz nove projekte i nova umrežavanja

Društvo

Comments 0

Popović se sastao sa Jukićem: Ima prostora za intenziviranje saradnje kroz nove projekte i nova umrežavanja

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore Stevo Popović sastao se danas u Nikšiću sa ambasadorom Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori Branimirom Jukićem, saopšteno je iz UCG.

Kako je navedeno, Popović je predstavio Jukiću dosadašnju intenzivnu saradnju sa visokoobrazovnim institucijama u Bosni i Hercegovini, kako na polju obarzovanja, tako i u domenu naučnoistraživačkog rada.

Naučnici srodnih fakulteta CG i BiH, istakao je Popović, sarađuju u kontinuitetu, dijeleći kako kapacitet ljudskih resursa, ekspertize, naučna saznanja, tako i tehnička sredstva i kapacitete za naučna istraživanja.

Mostovi saradnje su, kako je kazao Popović, posebno izgrađeni tokom naučnih susreta na tradicionalnoj konferenciji Crnogorske sportke akademije, u čijoj organizaciji učestvuje i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje UCG, a koja okuplja, ne samo naučnike iz regiona već, kako je naveo, i iz cijelog svijeta.      

"Tu saradnju pojačava i kontinuirana aktivnost naučnika Fakulteta kroz Centar za dijagnostiku i obavljanje antropometrijskih mjerenja vrhunskih sportista, među kojima su i sportisti Bosne i Hercegovine. Na osnovu njih su objavljeni  su brojni naučni radovi u časopisima koji su indeksirani u najprestižnijim svjetskim bazama podataka", piše u saopštenju.

Popović je istakao da uvijek ima prostora za intenziviranje te saradnje kroz nove projekte i nova umrežavanja na regionalnom nivou, te kroz bilateralnu saradnju.

On je upoznao Jukića sa planom i programom rada Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, "kao i uspjesima koje studenti ostvaruju zahvaljujući temeljima na kojima počiva njihovo znanje, a koje godinama gradi Fakultet za sport i fizičko vaspitanje".

Popović se, na kraju sastanka, zahvalio Jukiću na ukazanoj pažnji i posjeti Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje.

Prodekan za nastavu Danilo Bojanić prisustvovao je današnjem sastanku i poslovni sekretar u kabinetu dekana Tatjana Olivieri.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR