9 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Studenti završne godine Arhitektonskog fakulteta na stručnoj praksi u dvanaest crnogorskih firmi

Društvo

Comments 0

Studenti završne godine Arhitektonskog fakulteta na stručnoj praksi u dvanaest crnogorskih firmi

Autor: Antena M

  • Viber

Studenti pete godine Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, prema nastavnom planu, u zimskom semestru, obavljaće stručnu praksu u nekoj od dvanaest crnogorskih firmi sa kojima je Arhitektonski fakultet sklopio ugovor, saopšteno je iz UCG.

Studenti će imati priliku da se uključe u proces izrade arhitektonskih i urbanističkih projekata, projekata enterijera, kao i izgradnje objekata, u sklopu projektnog biroa ili na gradilištu.

Verifikovane ugovore potpisuje dekan fakulteta, poslodavac firme u kojoj će biti obavljena stručna praksa i student.

"Firme sa kojima je potpisan ugovor su: Inkoplan, Podgorica; Structur Arch Group, Podgorica; Studio IFA,Tivat; QBC, Podgorica; Dizarh, Podgorica; Gradnja, Bijelo Polje; Arhitektonski atelje, podgorica; Master inženjering, Podgorica; Urban Invest, Podgorica; Urban Studio , Podgorica; Ing Invest, Danilovgrad; Unipred, Bijelo Polje.

U skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju i aktima Univerziteta Crne Gore, sprovođenje praktične nastave je obavezan  segment nastavnog procesa na Univerzitetu Crne Gore. 

Ugovori o realizaciji praktične nastave van Univerziteta Crne Gore (kod poslodavca), definisani su od strane Univerziteta Crne Gore i sprovode se na organizacionim jedinicama u skladu sa nastavnim planom i programom fakulteta.

Praktična nastava predstavlja sastavni dio procesa nastave, koji podrazumijeva praktičan rad studenata u cilju sticanja praktičnih znanja, vještina i kompetencija za nesmetano  uključivanje na tržište rada, koja se obavlja u okviru nastavne i naučnoistraživačke infrastrukture Univerziteta Crne Gore, odnosno organizacione jedinice, ili praksom kod poslodavca, u odgovarajućim privrednim subjektima", navodi se u saopštenju UCG.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR