4 °

max 8 ° / min 1 °

Petak

15.01.

8° / 1°

Subota

16.01.

3° / -2°

Nedjelja

17.01.

2° / -3°

Ponedjeljak

18.01.

3° / -5°

Utorak

19.01.

7° / -5°

Srijeda

20.01.

6° / -2°

Četvrtak

21.01.

8° / 2°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mihailo: Manipulišu vjernicima na dva načina

Društvo

Comments 4

Autor: Antena M

  • Viber

Mihailo: Manipulišu vjernicima na dva načina

"Kad će Gospod i koga prizvati k sebi nije u našoj moći da sudimo. Bog sami to zna i mi smo tu nemoćni. Zato sam zapanjen i žalostan, što zbog manipulacija koje su se nedavno činile s vjerujućim koji su se pozivali na masovne vjerske skupove, što zbog manipulacija s datumima smrti mitropolita srpske crkve u Crnoj Gori Amfilohija i njenoga patrijarha Irineja", navedeno je u saopštenju mitropolita CPC Mihaila.

Kako je naveo, tako se s vjernicima manipuliše na dva načina.

"Prvi: oni koji su tvrdili da se na vjerskim skupovima ne može zaraziti kovidom, manipulisali su vjerujućima u političke svrhe, ne vodeći računa o njihovom zdravlju, samo da bi se na avgustovskim izborima dokopali vlasti, i dokopali su se. Vjernici su dovođeni u smrtnu opasnost, nanošena štetu našoj pravoslavnoj vjeri i sablažnjavana je javnost. Jer su neodgovorni i zlonamjerni uvjeravali vjernike, ne samo da se korona virusom ne mogu zaraziti na masovnim vjerskim skupovima ukoliko imaju vjeru, nego i da se ne mogu zaraziti ukoliko se pričešćuju istom pričesnom kašičicom. Nažalost, smrti srpskoga mitropolita Amfilohija i patrijarha Irineja, pokazale su i dokazale da o tome ne odlučuju ni visoki ni niži klirici, a posebno ne političari, nego je odluka u božjim rukama", naveo je u saopštenju i dodao:

"Drugi način manipulacije, kao i prvi za svaku je osudu. Tim politikantima nije bilo dovoljno što su nezakonitim i neodgovornim odnosom prema mjerama NKT-a izazvali više smrtnih slučajeva, nego su pokušali i da instrumentalizuju smrt vladike Amfilohija i patrijarha Irineja, upokojenih od posljedica zaraze kovidom, i to u nacionalističke svrhe, na duboko nepravoslavan način. Krili su smrt pokojnoga mitropolita Amfilohija koji je umro 29. oktobra samo da bi udesili da objave da je umro 31. oktobra, na dan kad se svojevremeno predstavio Sveti Petar Cetinjski. Preduhitrli su ih mediji koji su objavili njegovu smrt istoga trena, i doveli ih u nezgodan položaj, pa su kao datum smrti uzeli naredni dan. I sa patrijarhom Irinejem koji je umro 19. novembra je isti slučaj. Pokušali su da sakriju datum smrti da bi je povezali s Aranđelovdanom 21. novembra, ali su ih i u ovome slučaju mediji preduhitrili, i prislili da objave smrt, i u ovom slučaju s danom zakašnjenja", saopštio je on.

Kako smatra, sve ovo s ciljem da njihovu smrt povežu s ova dva važna crkvena datuma i tumače kao božju milost koja se izliva, posebno na ovu dvojicu visokih klirika, koji se tako tobože preporučuju za svetitelje.

"Već su objavili da kao i Grci i Crnogorci imaju tri jerarha: Svetoga Petra Cetinskoga, Njegoša i vladiku Amfilohija, iako ovome trećemu  nije mjesto među crnogorskim jerarsima. Jer su kao umrli istoga dana što je navodno krunski dokaz posebne božje milosti koja se izliva na Srpsku crkvu u Crnoj Gori i njene čelnike. Pozivam i molim nerazumne i neodgovorne prema pravoslavnoj vjeri da se urazume i ne dovode u vezu što se ne može dovesti, da ne šire sablazan među vjerujućim da narod ne bi otpadao od vjere naše pravoslavne. Neka se śete riječi iz Svetoga Pisma: "Vjera tvoja pomože ti, ali vjera bez djela ne pomaže nikome", zaključio je mitropolit CPC Mihailo u saopštenju.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Neko1966

Nisam pravoslavac,nisam ni vjernik tj. ateista sam, ali duboko postujem crnogorskog vladiku zbog njegovih stavova, djela i njegovog ispravnim stavom prema gradjabima druge vjere. Nadam se da ce on biti vladika crnogorske crkve koju xe sacinjavati sve crkve koje su sada okupirane od strane druge drz

milan vrbica

@ĐINA VRBICA , milane moj dobri