15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Niz akcija studenata Medicinskog fakulteta povodom mjeseca brige o muškom reproduktivnom i mentalnom zdravlju

Društvo

Comments 0

Niz akcija studenata Medicinskog fakulteta povodom mjeseca brige o muškom reproduktivnom i mentalnom zdravlju

Autor: Antena M

  • Viber

Novembar se u svijetu obilježava kao mjesec brige o muškom reproduktivnom i mentalnom zdravlju, a kao i svake godine, studenti Medicinskog fakulteta UCG trude da isprate i obilježe ovaj mjesec na najbolji mogući način, pa su tako i ove godine organizovali niz akcija.

Naime, cijela priča započeta je 2003. u Australiji kroz šaljivu ideju grupe prijatelja, koji su sa ciljem podizanja svijesti o raku prostate pokrenuli ideju "Movember" u okviru koje su puštali brkove tokom ovog mjeseca.

Iako je primarna ideja bila ništa više nego interna šala, pokret je zadobio veliku pažnju i podršku i proširio se na globalni nivo. Cilj pokreta jeste svakako "promijeniti lice muškog reproduktivnog zdravlja" odnosno podići svijest o važnosti istog, kao i prikupiti adekvatna sredstva za programe prevencije i liječenja.

Akcije su sljedeće:

1. Fotokonkurs - No Shave November

Ukoliko želite da budete dio ove akcije, pravila su jednostavna - puštajte brkove!
Prijava OVDJE.

Slike svih prijavljenih studenata biće objavljene na Facebook stranici MoMSIC Montenegro. Pošaljite što prije jer fotografije sa najviše lajkova donose učesnicima vrijedne nagrade.

"Biramo bradu sa najviše lajkova i najbolju bradu po izboru stručnog žiria. 30.novembra proglasićemo pobjednike", navedeno jeu saopštenju.

2. Novembar te pokreće - je dio Movember-a jer se ovog mjeseca pored reproduktivnog podiže svijest i o mentalnom zdravlju muškaraca i prevenciji suicida.

"Fizička aktivnost jedan od faktora koji najviše doprinose mentalnom ali i opštem zdravlju svih nas. Zato hajde da spojimo lijepo i korisno! Pokreni se, aplikacija neka broji korake, a ti osvoji vrijedne nagrade! Prijavi se 21. i 22. novembra, od ponedeljka 23. započni brojanje koraka preko aplikacije Samsung health, to traje dvije nedelje. Tada će se slati screen record i biti selektovanje i objavljivanje rezultata!! Sedmog decembra ćemo objaviti tri dobitnika nagrada! Link za prijavu u opisu instagram  i facebook profila @momsic_montenegro_", naveli su.

3. Webinar -  Humana reprodukcija i seksualno zdravlje muškaraca

"I naravno, kako bismo upotpunili cijelu akciju, na kraju mjeseca  održaće se webinar na gore navedenu temu u okviru kojeg će stručnjaci iz pomenutih oblasti govoriti o reprodukciji i važnosti seksualnog zdravlja", naveli su u saopštenju.

"Nadamo se da će što veći broj studenata pokazati zainteresovanost za učešće i na taj način nam sa jedne strane pomoći u realizaciji ciljeva, a sa druge  pokazati odgovornost  kako prema sebi, tako i prema cijelom društvu", zaključili su.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR