6 °

max 6 ° / min -2 °

Ponedjeljak

18.01.

6° / -2°

Utorak

19.01.

6° / -1°

Srijeda

20.01.

7° / 2°

Četvrtak

21.01.

10° / 6°

Petak

22.01.

12° / 10°

Subota

23.01.

11° / 10°

Nedjelja

24.01.

10° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Joanikije: Pridržavajmo se mjera zasnovanih na medicinskom znanju

Društvo

Comments 9

Autor: Antena M

  • Viber

Joanikije: Pridržavajmo se mjera zasnovanih na medicinskom znanju

Episkop budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske MCP Joanikije pozvao je sve pravoslavne hrišćane i ljude dobre volje da se i dalje drže pridržavaju epideoloških mjera u cilju sprdječavanja širenja zaraze.

"Širenje epidemije koronavirusa, sve više zabrinjava sveukupno čovječanstvo, uključujući i narod Crne Gore. Mnoge porodice su u žalosti zbog gubitka svojih članova koje je odnio ovaj smrtonosni virus, a još veći je broj onih čiji se članovi liječe od istog virusa u bolnicama ili u svojim domovima", kazao je on.

On je istakao da se u crkvi dive ljekarima i medicinskom osoblju koji se, kako je rekao, već mjesecima bez predaha i odmora herojski bore za svakog oboljelog. Napominje i da svako od nas treba da bude zabrinut i za njihovo zdravlje.

"Znamo da su mnogi od njih već na izmaku svojih snaga. Sa molitvom Bogu da svim oboljelima daruje iscjeljenje, ljekarima krepost i izdržljivost, a sa nadom da ćemo ubrzo, uz Božiju pomoć, koristeći se dostignućima medicine i uz herojski podvig ljekara uskoro pobijediti ovu opasnu i zlokobnu pošast, pozivamo sve pravoslavne hrišćane i sve ljude dobre volje da se i dalje drže svih neophodnih mjera zasnovanih na medicinskom znanju i iskustvu. Na takav način ćemo kao odgovorna i civilizovana zajednica najbolje pomoći bolesnima i njihovim porodicama, dati snažnu ljudsku podršku ljekarima, a zdrave zaštiti od novih obolijevanja", poručio je Joanikije.

Komentari (9)

POŠALJI KOMENTAR

Milica

Pa je li ovo moguce?Mislile li oni da smo mi ludi .Kako ga nije sramata .

Rajan

Joanikije, tebi tek sad javili?!

Bar

Kukuuu, kakvo licemjerstvo danas na djelu, sto je ovo?! Da li ovi ljudi koji danas pozivaju na postovanje propisanih mjera i govore o "prvoj demokratskoj vladi" misle da smo se svi jutros probudili sa izbrisanim pamcenjem i da je danas pocelo novo doba?! Licemjerstvo kakvo se davno nije vidjelo, bruka!