24 °

max 24 ° / min 15 °

Četvrtak

09.05.

24° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

22° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 12°

Utorak

14.05.

22° / 13°

Srijeda

15.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kabinet Đukanovića: Joanikije nedorastao ulozi koja ga je iznenada zapala

Društvo

Comments 4

Kabinet Đukanovića: Joanikije nedorastao ulozi koja ga je iznenada zapala

Izvor: Antena M/CdM

Autor: Antena M

  • Viber

- Iznenađuje današnje reagovanje administratora Mitropolije crnogorsko-primorske SPC Joanikija na nedavni intervju predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Crne Gore. 

Podsjetimo, mediji su prenijeli da se episkop budimljansko nikšićki i administrator MCP Joanikije obratio Đukanoviću i naveo da nedavno preminulog mitropolita Amfilohija pokušava da uznemiri i na onom svijetu.

Iz Kabineta Đukanovića poručuju: 

"Iznenađuje današnje reagovanje Joanikija na nedavni intervju predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića kao nekog ko nikada nije bio sudionik tih razgovora, niti mu je bilo omogućeno da njima prisustvuje. 

Prema tome, govori o nečemu što ne zna, i ne može znati, čemu nije bio dorastao ni tada, ni sada. Nedorastao ulozi koja ga je iznenada zapala, političkim i uličarskim rječnikom, nedostojnim za bilo koga, a kamoli za jednog vladiku.

Sasvim je jasno da je njegovo oglašavanje, iako smišljano nekoliko dana, besmisleno osim ukoliko za cilj nije imao još jači prodor na crnogorsku političku scenu, na kojoj se očigledno bolje osjeća.

Njegov rječnik i "vjerodostojnost" njegovih tvrdnji najbolje govore o njemu samom", navode iz Kabineta. 

Joanikije je reagovao na izjavu Đukanovića u intervjuu agenciji Beta, koji je kazao "da živi za dan kada će se ustanoviti ko je uknjižavao crkvenu imovinu 90-ih godina i kasnije."

"Čovjek za koga se piše i govori da ima najviše nezakonito stečene imovine u Crnoj Gori (i šire) hoće da provjerava kako je Crkva sticala imovinu za posljednjih osam vjekova!? Principijelno, nema što. Svi su jednaki pred zakonom osim predsjednika", poručio je, između ostalog, Joanikije. 

Joanikije smatra da je Đukanović pogrešno razumio da je osnivanje Episkopskog savjeta 2006. bio korak ka odvajanju Crkve u Crnoj Gori, ne shvatajući da je prva dužnost tog Savjeta čuvanje jedinstva Srpske pravoslavne crkve.

"Budući da je blaženopočivši mitropolit predložio osnivanje pomenutog Savjeta, on je i tim potezom kao i ukupnim arhipastirskim djelovanjem dao veliki doprinos crkvenom jedinstvu. Sa blaženopočivšim se moglo slobodno razgovarati na različite teme, ali o raskolu i odvajanju od svetosavskog trona nije. Nikad, i ni u jednoj prilici. Kobna je bila greška gospodina Đukanovića što je povjerovao da može izmanipulisati Crkvu i ličnosti kakav je bio mitropolit Amfilohije.

Bezuspješno je i sa nekom vrstom opsjednutosti ulagao veliki napor u taj ćorav posao. Blaženopočivšem nije dao mira dok je hodao po zemlji, a sada pokušava da ga svojim klevetama uznemiri i na onom svijetu. Đukanoviću ostavi već jednom mitropolita na miru! On je na istini, a ti na laži", prethodno je poručio Joanikije. 

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

3x3000 puta

A makse joanikije...o svjedoku bozije ljubavi..sve je receno....dzaba se trudis...ma moze bit i da ga nadmasis.... Uh, daleko se kazalo!

vojvodina

Podrška za predsednika, najveću političku gromadu na Balkanu, istinsku istorijsku ličnost. A popu ima samo da poručim, drži te se pope liturgije, spasenja duše vaše i duša vernika vaših, a ne politike i nacionalizma.