8 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Lolita Mikhailova najbolja studentkinja Fakulteta dramskih umjetnosti

Društvo

Comments 0

Lolita Mikhailova najbolja studentkinja Fakulteta dramskih umjetnosti

Autor: Antena M

  • Viber

Studentkinja Fakulteta dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore, na studijskom smjeru Film i mediji, Lolita Mikhailova, sa prosjekom 9.82 proglašena je za najbolju studentkinju svog fakulteta za tekuću studijsku godinu 2020/21.

O putu do postizanja cilja, zalaganjima, aktivnostima na fakultetu, motivaciji, planovima za budućnost u profesionalnom smislu i savjetima za buduće kolege razgovarali smo sa njom.

"Za mene ova nagrada predstavlja priznanje za sav rad koji sam uložila u studiranje tokom proteklih godina. Drago mi je da ovakve nagrade postoje i da studenti znaju da i njihov rad može biti prepoznat i cijenjen od strane fakulteta. Ovo je za mene još jedan podsticaj u nizu i motivacija za nastavak istraživanja kinematografske djelatnosti koja je sama po sebi jako složena i kompleksna", kazala je ona.

S obzirom na to da je student koji dolazi iz Rusije, Lolita kaže da joj je duplo više vremena trebalo kadase osvrne na period učenja i prilagođavanja novoj životnoj sredini, međutim, uspjeh nije izostao.

"Interesovanje i ljubav prema filmu i umjetnosti uopšte učinili su proces učenja još više zanimljivijim i izazovnijim, jer kada radiš ono što voliš (što se ne događa uvijek često), tada sve poteškoće doživljavaš kao potencijalnu priliku i odskočnu dasku za bolju budućnost, kako u filmskoj industriji tako i u životu uopšte", dodala je ona.

"Ovaj fakultet sam upisala isključivo zbog filma, međutim od velike važnosti je bilo upoznavanje sa svijetom pozorišta, koji osim gledanja predstava podrazumjeva i čitanje mnogobrojnih dramskih djela. Naravno, istorija pozorišta je neuporedivo duža, i činjenica je da se film u jednom dijelu oslanjao na pozorišno iskustvo sticano tokom proteklih vjekova, te stoga mogu reći da je ta vrsta umjetnosti doprinijela mom dubljem razumijevanju ne samo filma nego i suštine života i ljudskih odnosa", kazala je studentkinja.

Jedan od glavnih ciljeva, kaže ona, joj je da doprinese i prenese iskustvo svim onim ljudima koji će zakoračiti u svijet filma i umjetnosti uopšte.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR