10 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tamara Nikčević o pokretanju prekršajnog postupka protiv nje: Jokićka bi da me zastraši!

Društvo

Comments 15

Tamara Nikčević o pokretanju prekršajnog postupka protiv nje: Jokićka bi da me zastraši!

Autor: Antena M

  • Viber

Poznata crnogorska novinarka Tamara Nikčević tek jutros je zvanično obaviještena da je protiv nje pokrenut prekršajni postupak, po prijavi koju je podnijela članica savjeta RTCG i LGBT aktivistkinja Bojana Jokić, zbog, navodno, po nju uvredljive objave na društvenoj mreži Twitter.

Zanimljivo je, vjerovatno i indikativno, da je prvu informaciju o pokretanju prekršajnog potupka objavila upravo Jokićka, na svom twitter nalogu, još juče, u ranim popodnevnim satima. Tu su objavu sinoć prenijeli neki portali i na taj način je i Tamara Nikčević "informisana" da je procesuirana!?  

Nikčević nije htjela da za Antenu M komentariše kontroverzu povodom dospijevanja informacije u javnost, ali je pojasnila karakter njene "sporne" objave:

"Bojana Jokić mi je poznata kao članica Savjeta RTCG i predsjednica NVO. Riječ je o osobi koja me kontinuirano proziva i negativno komentariše na svom javnom profilu na Tviteru i drugim društvenim mrežama, o čemu posjedujem dokaze. 

Moj komentar na Tviteru nije dat sa namjerom da je uvrijedim, već je dio polemike i predstavlja moj odgovor na njenu kritiku stavova pisca Andreja Nikolaidisa, iznesenim u intervjua koji sam sa njim uradila za podgoričku Pobjedu. 

Moj komentar nema veze sa privatnim životom Bojane Jokić, već isključivo sa njenim javnim i profesionalnim djelovanjem. Iznijela sam vrjednosni sud o osobi koja je, ne samo javna ličnost, već i javna funkcionerka, te je, kao takva, a shodno opšte poznatoj praksi Evropskog suda u Strazburu - dužna da trpi najveći stepen kritike. 

Pritom, moj Tviter nalog nije otvoren za javnost, već je 'zaključan', što znači da je dostupan veoma ograničenom krugu ljudi."

Tamara Nikčević nema dileme šta je stvarni cilj Bojane Jokić:  

"Podnošenje prijave vidim kao pokušaj zastrašivanja i nedopušteni vid pritiska od članice Savjeta RTCG, koji je usmjeren na moje profesionalno djelovanje i ugrožavanje slobode izražavanja."

Nikčević dodaje da je istovjetnu izjavu, u svojstvu građanina, dala u subotu policiji u Nikšiću i da je tužiteljka Ana Radović ocijenila kako u prijavi Bojane Jokić nema elemenata bića krivičnog djela. 

Antena M pozvala je inspektora koji je jutros obavijestio Nikčević o pokretanju prekršajnog postupka, u namjeri da dobijemo objašnjenje činjenice da je ona zvanično informisana tek jutros, a Bojana Jokić još juče, uprkos praksi da se stranke istovremeno obavještavaju o odlukama nadležnih organa?! 

Inspektor je bio ljubazan, ali ne i raspoložen da telefonom odgovori na naša pitanja.

Bojana Jokić, inače, važi ne samo za hiperaktivnu osobu na društvenim mrežama, nego je mnogi smatraju i sivom eminencijom nekih mim stranica, poznatih po brutalnom govoru mržnje i nepoštovanju elementarnih principa civiliozovane komunikacije. 

Jokićka je, ponovimo, i članica Savjeta RTCG, što djeluje gotovo nevjerovatno, imajući u vidi sadržaj i "pismenost" većine njenih objava.

Komentari (15)

POŠALJI KOMENTAR

Ja

@Edw E, ako si ti iz LGBT populacije, ja sam Kleopatra. Ti si samo klasični DPS bot.

Bajče

Tamara se zbog ove nervira taman koliko ti i ja pada li kisa nocas u neko selo pored Berana ili ne . Ja garantujem da to prodje pored Tamare da je Tamara ne bi ni prepoznala . Tamara se ne sjekira ni zbog ambasadorke USA ( a pokazalo se koliko je bila u pravu ) a ne zbog nekakve Jokicke . Ako ista misli da ce Tamaru prepanuti neka odmah vrati diplomu , jer toliko i zna .

RIŠNJANIN

@Đoko Orlandić gospodine ja nijesam htio da doticnu uvrijedim mafa sam joj na njen IQ dodao današnj datum