15 °

max 24 ° / min 15 °

Srijeda

08.05.

24° / 15°

Četvrtak

09.05.

22° / 15°

Petak

10.05.

20° / 13°

Subota

11.05.

22° / 11°

Nedjelja

12.05.

22° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 12°

Utorak

14.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Priznanje Medicinskom fakultetu za poseban doprinos u podršci zdravstvenom sistemu tokom pandemije

Društvo

Tag Video
Comments 0

Priznanje Medicinskom fakultetu za poseban doprinos u podršci zdravstvenom sistemu tokom pandemije

Autor: Antena M

  • Viber

Rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić uručio je Priznanje i Medicinskom fakultetu, za poseban doprinos i zalaganje profesora, saradnika i studenata, koji su kao zdravstveni radnici ili volonteri, kao stručnjaci ili naučnici, pružili podršku i oslonac zdravstvenim institucijama i zdravstvenom sistemu Crne Gore u borbi protiv korona virusa, a koje je u ime Fakulteta primio dekan prof. dr Miodrag Radunović, saopšteno je sa UCG.

"Želim da izrazim zahvalnost u ime profesora, saradnika i studenata Medicinskog fakulteta na specijalnom priznanju koje smo dobili do Rektora koji je i prepoznao sve aktivnosti koje je kompletan taj tim, vezan za fakultet pružio u ovoj borbi protiv epidemije.

Sama epidemija ima ciklični karakter. Ovog puta se pokazalo da je uzela velike prostore, nažalost, napravila velike žrtve u Crnoj Gori, ali me posebno raduje to što su studenti donijeli odluku da volonterski pomognu starijim kolegama u teškim trenucima u julu, i sada u jesenjim mjesecima, kada su se stavili na uslugu NKT – u. Upravo oni su bili dio tima koji je pomagao, davao savjete i bio na dispoziciji građanima", kazao je Radunović na dodjeli priznanja.

Uz uvažavanje svih kliničara, ljekara i profesora koji drže predavanja, kao i saradnika, Radunović je, preuzimajući Plaketu, poseban akcenat stavio na studente "zato što je to njihov prvi korak u sukobu sa bolešću, i to je osnovni moto i Hipokratove zakletve; altruizam, humanost, nesebičnost," rizikujući i da se i oni zaraze.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR