5 °

max 12 ° / min 4 °

Ponedjeljak

08.03.

12° / 4°

Utorak

09.03.

12° / 7°

Srijeda

10.03.

12° / 3°

Četvrtak

11.03.

14° / 0°

Petak

12.03.

15° / 4°

Subota

13.03.

16° / 7°

Nedjelja

14.03.

17° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Grupa građanki i novinarki: Novinarka Vijesti obesmišljava legitimno pravo na javno okupljanje

Društvo

Comments 7

Autor: Antena M

  • Viber

Grupa građanki i novinarki: Novinarka Vijesti obesmišljava legitimno pravo na javno okupljanje

“Takozvani patriotski skup od 28. decembra 2020. godine organizovao je DPS”, izjavila je novinarka Vijesti gospođa Mila Radulović u emisiji TV Vijesti, bez ijednog dokaza o takozvanosti okupljenih patriota i o organizaciji DPS-a, saopštila je grupa građanki i novinarki, uz dostavljen video snimak.


"Ovaj “dokaz tvrdnjom” (lat. Ipse dixit) je logička greška koja nastaje kada govornik odluči da preuzme “božanske” ingerencije i tvrdi da je ono što on kaže tačno samim tim što je on to kazao. Prvi je na tu logičku grešku ukazao Ciceron u teološkoj studiji De Natura Deorum.

Drugim riječima, ovo je bila dogmatska izjava, a govornica očekuje od auditorijuma da je bez pogovora prihvati kao validnu samo zato što je ona rekla tako i ne prihvata nikakav dijalog o tome", navodi se u reagovanju.

Nije prihvatljivo, kako dodaju, bez ikakvih dokaza devalvirati odnos građanki i građana prema državi bilo čijim partijskim interesima.  

"Iznoseći tendenciozne i pristrasne komentare na račun građanki i građana Crne Gore koji koriste pravo okupljanja kako bi poručili da drže do nedjeljivosti i poštovanja svih ljudskih prava i zaštite nasljeđa, novinarka Vijesti je pokazala da joj nije stalo do njihovih razloga i argumentacije. Nepotrebnim i neosnovanim kvalifikovanjem i etiketiranjem njihova javna okupljanja ponižava i tretira manje važnim u odnosu na građane koji su se okupljali protekle godine, uz otvorenu podršku Srpske pravoslavne crkve i tadašnje opozicije.

Građane ne treba diskvalifikovati i zvati takozvanim patriotama posebno zato jer ne postoji trag o tome da je novinarka Vijesti ranije građane nazivala takozvanim litijašima, takozvanim vjernicima ili tzv. braniocima prave Crne Gore bez obzira na to koliko je bilo sumnje u javnosti na njihove istinske namjere", kažu u saopštenju.

Novinarka, kako dodaju, pristrasnost nastavlja tvrdeći da iza okupljanja stoji DPS koji učesnicima “vjerovatno pruža logistiku”.

"Pošla je i korak dalje i proglasila se sposobnom da brzo prepozna autentične članove DPS-a na različitim javnim okupljanjima. Tu vještinu, koja nije baš tipična za demokratske sisteme i ličnosti, nije pokazivala tokom trajanja litija na kojima je učešće tadašnjih opozicionih političkih partija bilo neskriveno i bučno.

Nikad nije govorila o obilježjima na tim okupljanjima niti koliko su “skrpljena” ili “izgužvana”, da li su iz “kućne arhive” ili su iz crkvenih i partijskih magacina ili su iz prodavnica. Umjesto da se fokusira na to da pravo na javno okupljanje imaju i oni sa kojima se ona intimno ne slaže, i posmatra ih iz zdrave prizme novinara (tema i razlog protesta), novinarka Vijesti delegitimiše sebe i odlučuje da diskredituje i obesmisli pravo na javno okupljanje", zaključuje se u saopštenju koje potpisuju sljedeće nezavisne i nepartijski angažovane građanke i novinarke.

Jadranka Rabrenović

Aida Petrović

Tijana Todorović

Aleksandra Radoman-Kovačević

Maja Miličković

Sanja Orlandić

Maja Bogojević

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

Deena

Bojkot Vijesti!! Nije D pS bio organizator, pa sve i da jeste... Mozete li zabraniti strajkove kako prijetite, ili pravo na okupljanje..

zordan

Tzv novinarka , ni n od novinarke . Odavno je geslo mafijaskog kancera vijesti da su njihove interpetacije nove cinjenice . Dotakli su dno i novinari i urednici , Gebelsovstina na djelu .Crkvene novine .

maestro

A ko još gleda to smeće od televizije ? Ja mislio ona se davno ugasila...