16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
NVO hoće murale Amfilohija na zgradama; Stanari: Žele da nas zavade, a živimo u skladu 70 i kusur godina

Društvo

Comments 19

NVO hoće murale Amfilohija na zgradama; Stanari: Žele da nas zavade, a živimo u skladu 70 i kusur godina

Izvor: CdM

Autor: Antena M

  • Viber

Nakon što je u Nikšiću osvanula cerada sa Amfilohijevim likom na stambenoj zgradi, nevladina organizacija Ćirilica uputila je zamolnicu stanarima zgrade u Ulici Bratstva i Jedinistva u Podgorici u kojoj traži da joj se dozvoli da oslika mural sa likom preminulog mitropolita crnogorsko primorskog.

“Dana 15. decembra 2020. godine NVO Ćirilica pokrenula je akciju oslikavanja murala blaženopočivšem AEM Amfilohiju u Podgorici, a lokacija koja je nas zainteresovala i koju smatramo za izvanrednu za ovaj mural, jer je na prometnom i vidnom mjestu, jeste zid vaše zgrade koji je orijentisan sjeverno, stoga šaljemo zamolnicu Skupštini stanara zgrade u Ulici Bratstva i Jedinstva da nam svojim potpisima omoguće i dozvole oslikavanje murala AEM Amfilohija na njihovoj fasadi zgrade, koja gleda sjeverno ka brdu Gorica”, piše u zamolnici dostavljenoj stanarima.

U dopisu se navodi da se ta NVO obavezuje da najprije prekreči fasadu zida, kao i da postavi skelu sa koje bi majstor radio.

“Uglavnom osim murala imaćete i sređenu i okrečenu fasadu”, poručuju stanarima iz NVO Ćirilica.

Stanari imaju rok do 1. marta da odgovore na ovaj dopis.

“Kada skupimo 50%+1 potpis stanara, naš predstavnik će doći sa zvaničnim spiskom, da ostavite svoj potpis”, zaključuju u toj nevladinoj organizaciji.

Jedan od stanara zgrade koji je dobio dopis je u izjavi za CdM izrazio negodovanje zbog ovakvog zahtjeva NVO Ćirilica.

“Čime se bave, da još više svađaju sad i stanare u zgradi, hoće narod zavade. Hoće da svađaju ljude koji tu žive u zajednici 70 i kusur godina”, kazao je revoltirani stanar koji je i dopis poslao CdM-u.

Nakon smrti Amfilohija u više gradova Crne Gore, Srbije i Republike Srpske oslikavani su murali sa njegovim likom.

Komentari (19)

POŠALJI KOMENTAR

sramno

Skupština opštine je dužna da reaguje. Odbor za kulturu grada da stopira ruženje fasada. Ti murali će da IRITIRAJU NAJVEĆI BROJ GRAĐANA. NEGATOR CRNOGORACA I CRNE GORE, NE MOŽE NA FASADE ZGRADA! Sjetite se: "Crnogorci su nakot", Crna Gora "je nastala iz Brozovog Jajca". Oćemo li to na mural!!!

Roorke

@ProfitErije tuzno je sta smo dozvolili mi kao gradjani,i iskreni ljubitelji i patriote,ne odnoseci se na poltrone koje masu svacijom zastavom.. u nadi da dolaze bolji neki dani.

europeac

@ProfitErije Dobro rečeš BOSANAC. Ja cijelu godinu pišem i pišem da stanje u Crnoj Gori sliči-smrdi na 90-te u BiH. Sad se 100% prepoznaju negatori Crne Gore. . U pamet Crna Goro, ja danas živim sa porodicom u Norveškoj od 96 god, kao crnogorac iz Vojvodine. Moji su poslje 46 doseljeni u Vojvodinu..