19 °

max 25 ° / min 17 °

Nedjelja

19.05.

25° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

20° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 14°

Petak

24.05.

23° / 14°

Subota

25.05.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
CŽL: Karikatura Sanje Damjanović odraz ogavne hajke, nadležni da reaguju

Društvo

Comments 17

CŽL: Karikatura Sanje Damjanović odraz ogavne hajke, nadležni da reaguju

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Karikatura Sanje Damjanović, koja je postala viralna na društvenim mrežama, odražava neprihvatljivo stanje marginalizacije i diskreditacije prvenstveno Damjanović, ali i svih žena u Crnoj Gori, kazala je Aida Petrović iz Crnogorskog ženskog lobija.

"U suženom pojmu shvatanja uloge i važnosti žene u društvu i na javnoj sceni, onih muškaraca i osoba koji na ovakav vulgaran način predstavljaju i vide žene u svojim "remek djelima”, govori nam da ce patrijarhalni obrasci još dugo uspijevati da živote žena potcjenjuju, ismijavaju i izvrću javnom ruglu i stigmatizaciji i da nam, umjesto ravnopravnog dijaloga i rada, nude prijetnje, ucjene i javna poniženja", navela je Petrović.

Crnogorski ženski lobi zahtijeva od policije hitno pronalaženja osoba koji stoje iza ovakvih nepočinstava, procesuiranje i adekvatno sankcionisanje.

"Zahtijevamo da Odbor za rodnu ravnopravnost i predsjednica Božena Jelušić osude ove, sve učestalije, javne napade na žene iz političkog i javnog života. Takođe, očekujemo da se Vlada i njen premijer Zdravko Krivokapić jasno i javno izjasne i osude  seksističke i diskrimininatorske oblike poniženja i diskreditacije dr Sanje Damjanovic i svih žena u Crnoj Gori.

Eventualno ćutanje političkih subjekata na sva posljednja dešavanja u kojima se žene degradiraju na krajnje necivilizacijski način razumijećemo kao tolerisanje i prihvatanje istih normalnim u javnom, društvenom,ličnom i porodičnom okruženju", kazala je Petrović.

Kako je navela, nakon napada na ministarku Vesnu Bratić, ovim se nastavlja ogavna, brutalno primitivna, seksistička i mizogina hajka na žene iz političkog i javnog života.

Komentari (17)

POŠALJI KOMENTAR

Gdin Citizen

@bokeljka imate li scer? Uputite je da bude kao sanja da se i vama dive

HN-MNE

Draga Sanja, hvala Vam na velikom toplom srcu i velikom znalačkom radu i ljubavi koje ulažete u našu zemlju.