9 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 14°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Predstavnica Crne Gore –ponovo izabrana za predsjedavajuću komiteta Savjeta Evrope

Društvo

Comments 0

Predstavnica Crne Gore –ponovo izabrana za predsjedavajuću komiteta Savjeta Evrope

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Predstavnica Ministarstva pravde ljudskih i manjinskih prava Tatjana Anđelić, koja je i predstavnica Crne Gore u Komitetu Savjeta Evrope za pitanja Roma i putnika –ADI-ROM, ponovo je izabrana je za predsjedavjuću tog komiteta.

Ona je bila predsjedavajuća ovog komiteta za 2020., a na plenarnom sastanku ovog komiteta koji je održan on –line formatu u periodu 16-17. mart izabrana je za redsjedavajuću i za 2021. 

Za poziciju Predsjedavjuće osim Anđelić, bila su prijavljena još dva kandidata, i od ukupno 29 predstavnika/ca država članica Savjeta Evrope –koji su glasali, za njen ponovni izbor je glasalo 17 predstavnika/ca, dok su druga dva kandidata dobili manje glasova.

Anđelić je u uvodnoj reči na početku sastanka Komiteta, ukazala da je kriza usled pandemije uzrokovane virusom COVID 19 , pogodila sve države, kao i da će sigurno uticati na socio-ekonomsku situaciju, i da u tim okolnostima naročito treba da se vodi računa da ne dođe do socijalnog isključivanja ranjivih grupa.

Kazala je da je potrebno još pažljivije pratiti situaciju Roma i putnika, u svim državama, kao i da je nažalost govor mržnje koji je usmeren prema populaciji Roma i putnika, prisutan u mnogim državama, a u nekim državama i u porastu.

Ona je naglasila da je rad Komiteta Savjeta Evrope za pitanja Roma i putnika –ADI-ROM, veoma bitan, i da očekuje od svih predstavnika da rade posvećeno i da nastave da promovišu ljudska prava, čiji je integralni deo borba protiv netolerancije, predrasuda, stereotipa, diskriminacije, rasizma, ksenofobije, govora mržnje…

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR