20 °

max 20 ° / min 12 °

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

24° / 15°

Četvrtak

09.05.

20° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

21° / 12°

Nedjelja

12.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Joksimović Milatoviću: Ostavite epidemiologiju epidemiolozima

Društvo

Comments 7

Joksimović Milatoviću: Ostavite epidemiologiju epidemiolozima

Autor: Antena M

  • Viber

Epidemiolog IJZ Milko Joksimović odgovorio je na Twitteru ministru ekonomskog razvoja Jakovu Milatoviću, koji je komentarisao kako je broj aktivnih slučajeva danas duplo manji nego kad je ova Vlada tek preuzela vlast.

Joksimović je objasnio zašto je sada broj aktivnih slučajeva manji i zamolio Milatovića da ostavi epidemiologiju epidemiolozima.

"Danima čekam da moje kolege iz IJZ koje sada nastupaju u medijima pojasne kako se prikazuju aktivni a kako "oporavljeni" slučajevi, a kako se to radilo ranije... Ali, izgleda da je Vlada puna epidemiologa pa nema potrebe... 
U novembru i sve vrijeme prije toga osoba nije proglašavana oporavljenom dok je 14. dan izolacije ne kontaktira epidemiolog i pita da li je posljednja tri dana imala temperaturu, da li uzima antipiretike i kakvog je opsteg stanja (prije svega simptomi respiratornog sistema)", napsiao je Joksimović.

.

.

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

haker

I zasto je manje zarazenih, jer se testira manje ljudi, primjer moje drugarice, ona je pozitivna, ljekari nijesu testirali clanove njene porodice koji imaju simptome vec ih "racunaju" kao +. Imamo laznu statistiku!

E crna struka, doktorska!

Niko ne zove da pita kako je pacijent koji se lijeci u kucnim uslovima! Nema retestiranja, da bi znali kakav je status i aktivnost virusa i po isteku 14d. Politikom se bave neznaveni doktori jbb i ekonomisti,profesori i ini apostoli...sto njih briga za građane.ostavke su im jedina opcija!