11 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mihailo: Invazija svetosavlja na Cetinju

Društvo

Comments 10

Mihailo: Invazija svetosavlja na Cetinju

Autor: Antena M

  • Viber

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo saopštio je da je invazija svetosavlja koje poriče očiglednu činjenicu da je Cetinjski manastir simbol Crne Gore i njene slobode, preplavila je državne institucije na Cetinju.

"Njihovi čelnici tumače ga kao srpsku svetinju; odriču da on povezuje generacije crnogorskih predaka i potomaka i simbolizuje najviše vrijednosti iz crnogorske istorije, tumačeći je kao srpsku. Odriču nam i vezu s dinastijom Petrovića i sa Svetim Petrom Cetinjskim, crnogorskim državotvorcem i ugaonim kamenom Crnogorske crkve novijega vremena", navodi Mihailo.

Kako dodaje, takav napad na našu duhovnu i državotvornu baštinu ima za cilj uništenje našega državnoga i nacionalnoga identiteta.

"Ali nikakvom propagandom ne mogu Crnogorce da liše ljubavi prema domovini, crkvi i našem narodu. Pozivamo ih još jednom da svoju sreću ne grade na crnogorskoj nesreći. Pozivamo  i opštinske čelnike da Cetinjski manastir koji je u njihovome vlasništvu, i upražnjeni tron Svetoga Petra Cetinjskoga koji se nalazi u njemu, vrate u prvobitno pravno i duhovno stanje. U njemu nije mjesto da stoluje beogradsko svještenstvo niti je on filijala Beogradske patrijašrije. Naša borba je pravedna a Bog je veliki i daće nam mahove", zaključio je Mihailo.

Komentari (10)

POŠALJI KOMENTAR

Partizan

@Branka Mi razumijemo ono što četnici posrbice nikada ne mogu razumjeti jer je za njih misao vodilja mržnja a ne ljubav prema ljudima

Branka

@Partizan Hvala ti. Samo onaj koji je morao da se bori za ono na što u normalnoj državi ima pravo može da razumije.

Partizan

@Branka Pravo koje NIKO ne može OSPORITI niti ODUZETI.Naravno loši Srbi i još lošije Posrbice su učinile da se za to NEOTUĐIVO PRAVO građani Crne Gore moraju BORITI ali će se i IZBORITI.Zelim od sveg SRCA Branka da zapališ svijeću u SVOM Cetinjskom manastiru.