9 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 14°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
URA Rožaje: U suret praznicima, omogućiti rad ugostiteljima do 23, kretanje do ponoći

Društvo

Comments 2

URA Rožaje: U suret praznicima, omogućiti rad ugostiteljima do 23, kretanje do ponoći

Autor: Antena M

  • Viber

S obzirom da  Ramazan počinje 13. aprila i trajaće narednih 30 dana, kada se tokom cijelog dana posti, a ugostiteljski objekti poput kafića i restorana uglavnom ne rade iz odbora URA u Rožajama predlažu nadležnim organima koji donose epidemiloške mjere da razmotre prijedlog da se produži radno vrijeme ugostiteljskim objektima u našem gradu, ali i u cijeloj državi u gradovima gdje to situacija dozvoljava.

“Smatramo relanim i neophodnim  da se produži radno vrijeme ugostiteljskih objekata, posebno u Rožajama, jer imamo situaciju da većina lokala u našem gradu ne radi u toku dana za vrijeme ramazanskog posta a da po sadašnjim mjerama zatvaranje objekata je predviđeno za 21h dok zabrana kretanja počinje od 22h. Apelujemo na nadležne organe da razmote naš prijedlog i, nadamo se, donesu novu odluku koja će značiti da se produžava radno vrijeme ugostiteljskim objektima do 23h a da zabrana kretanja bude od ponoći”, kazali su iz rožajskog odbora URA.

Oni ističu da ako nadležni nijesu u mogućnosti da mjeru donesu na nivou cijele zemlje onda bi to mogli u gradovima gdje je epidemiološka situacija sve povoljnija, kao na primjer u Rožajama.

“U Rožajama je trenutno u padu broj oboljelih od Covid-19  što ujedno daje prostora da se postupi po pomenutom zahtjevu kojim bi olakšali rad ugostitelja u ovom gradu. Na ovaj način bi se olakšalo i građanima Rožaja  praktikovanje određenih ramazanskih aktivnosti a sa druge strane uticalo na očuvanju radnih mjesta”, zaključuju oni.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Lena

Nema potrebe produzavati radno vrijeme,to bi znacilo vise zarazenih narednoh dana

Joj

Na slici su Hazbijini birači a ne Dritanovi !Na žslost Hazbija je tad bio u koaliciji sa Dritanom.Nadam se da je promjenio mišljenje o Dritanu !