8 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Uhvaćen krivolovac u NP Durmitor: Odsjekao glavu srndaću

Društvo

Tag Gallery
Comments 1

Uhvaćen krivolovac u NP Durmitor: Odsjekao glavu srndaću

Autor: Antena M

  • Viber

Nadzornici Službe zaštite NP Durmitor danas (16.4.2021.) su u nevjerovatnoj akciji i potjeri uspjeli na lokalitetu Šiplje, na lijevoj strani kanjona Tare, uhvate u krivolovu jedno lice, dok je drugo lice uspjelo da pobjegne, saopšteno je iz Nacionalnih Parkova Crne Gore.

Kako se dalje navodi u saopštenju NPCG, prilikom obilaska terena nadzornici su primijetili dva naoružana lica, koja su na njihova upozoranja odbila da stanu.

U akciji koja je uslijedila nadzornici su uspjeli da zaustave jedno lice, kod koga su zatekli lovački karabin sa snajperom, dok je u torbi pronađena glava ubijenog srndaća.

“O ovom događaju odmah je obaviještena Policijska stanica na Žabljaku, koja je blagovremeno reagovala, identifikovala lice i utvrdila da se radi o Vladanu Novakoviću iz Podgorice. Napominjemo da je Novaković 2017. godine pravnosnažno osuđen za krivolov u zoni NP Durmitor. Kasnijom pretragom terena pronađeno je i mjesto odstrijela srndaća, dok su na lokalitetu iznad Šiplja pronađena dva džipa koja pripadaju Novakoviću i NN licu koje je uspjelo prilikom akcije da pobjegne. Policija je preduzela dalje aktivnosti u skladu sa svojim nadležnostima”, saopšteno je iz NPCG.

Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore odlučno je u svojoj namjeri da nezakonitim aktivnostima, a posebno krivolovu i devastaciji najvrijednijeg prirodnog i kulturnog bogatstva, stane na kraj.

“U toj namjeri potrebna nam je podrška svih nadležnih državnih organa – sudova, tužilaštva, policije, inspekcijskih službi, kao i savjesnih građana koji neće tolerisati i žmuriti na slučajeve uništavanja prirodnog bogatstva Crne Gore. JPNPCG od tužilaštva očekuje oštru rekaciju, jer je riječ o povratniku, kao i izricanje zatvorske kazne. Otežavajuća okolnost je i to što je srndać odstrijeljen na nelovnoj teritoriji i zabranjenim sredstvom”, zaključeno je u saopštenju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Legenda

Odma godinu zatvora.I novčana kazna plus.Pa i te lijepe životinje imaju prava na život.Odma zatvor