9 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Petak

26.04.

15° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bečić prisustvovao vaskršnjoj liturgiji u manastiru Đurđevi stupovi

Društvo

Tag Gallery
Comments 7

Bečić prisustvovao vaskršnjoj liturgiji u manastiru Đurđevi stupovi

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić prisustvovao je vaskršnjoj Svetoj arhijerejskoj liturgiji u manastiru Đurđevi stupovi u Beranama koju je služio episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, saopšteno je iz Skupštine. 

Kako se navodi u saopštenju, u svom prigodnom obraćanju prisutnima, a povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika, vladika Joanikije je istakao da "mi temeljno treba dalje da gradimo smisao našeg života i naše radosti i našega zajedništva, kao i da vaskrsenje Hristovo i njegova pobjeda nad smrću obnovi našu prirodu, obnovi naše srce, naše misli i naše zajedništvo".

 

"Njegovo preosveštenstvo je posebno zadovoljstvo iskazao zbog činjenice što su u Beranama danas bili prisutni predstavnici najviših vlasti Crne Gore, na čelu sa predsjednikom Skupštine, kome je odao „posebno priznanje i zahvalnost što je imao toliko veliki udio u izmjenama onog nakaznog zakona i svega onoga što je bilo štetno u Zakonu o slobodi vjeroispovjesti koji je donijela ranija vlast“. 

„Skupština Crne Gore sa svim poslanicima, na čijem je čelu gospodin Aleksa Bečić, sve je to očistila i uskladila sa Ustavom Crne Gore i donijela jedan civilizovani zakon koji uspostavlja ravnopravnost i slobodu svih vjera u Crnoj Gori. Ništa drugo da nisu učinili, nego to, onda je to veliko. A učiniće, ako Bog da, još dosta“, izjavio je vladika Joanikije.

Njegovo preosveštenstvo je svima čestitao praznik, uz želju da ovu radost osjete u svojim srcima, da je unesu u svoje domove, u svoje porodice, da svi zajedno dobijemo snagu da radimo po dobru, da širimo bratsku ljubav, da izgrađujemo našu otadžbinu, da čuvamo naše svetinje, da poštujemo naše korijene, da idemo uvijek naprijed", navedeno je u saopštenju. 

Bečić je, podsjećaju iz Skupštine, ranije u vaskršnjoj čestitki sveštenstvu, monaštvu, vjernicima, svim građankama i građanima pravoslavne vjeroispovijesti i svima koji Vaskrs proslavljaju po Julijanskom kalendaru poželio da Vaskrs proslave u dobrom zdravlju, ispunjeni unutrašnjim mirom, prihvaćenim molitvama i nadom u bolje sjutra za sav narod.

"Distanca je jedna od riječi koje smo najčešće slušali tokom cijele prethodne godine. No, vjerujem da je to podsticaj svakome od nas za promišljanje o dubljem smislu onog što predstavlja njena suprotnost, a to je potreba za uzajamnošću i bliskošću sa ljudima.

Poziv na zbližavanje i prevazilaženje podjela ovaj praznik bi nam upućivao i u redovnim okolnostima, ali, u ovakvim, to je poziv na solidarnost, na „čuvanje sebe od drugog i drugoga od sebe“.

U dubokom i trajnom uvjerenju da će Crkva istrajavati u svojoj misiji afirmisanja biblijskih poruka o ljubavi, poput onih iz Poslanice Korinćanima o tome kako ljubav sve snosi, sve vjeruje, svemu se nada, sve trpi i ne prestaje nikada i sa željom da nam upravo takva ljubav da snage da otrpimo i izazove sadašnjice sa kojima se suočavamo, još jednom vam, srdačno, želim srećan Vaskrs. Hristos voskrese", stoji u čestitki predsjednika Skupštine Crne Gore.

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

JA

Crna Gora treba da ima svoju crkvu crnogorsku. Nek se dogovore MCP i CPC ili ujedine. Najbolje za narod.

Maja

Becicu jeste li dogovorili kojeg ratnog zlocinca za ulicu u beranama tvoj clan stranke da predlozi?